24 de setembre de 2020 24/9/20

C’s votarà en contra dels pressupostos del tripartit, encara que accepten les seues esmenes

C’s votarà en contra dels pressupostos del tripartit, encara que accepten les seues esmenes - (foto 1)

  La portaveu de Ciutadans (C’s) en l'Ajuntament d'Alacant, Yaneth Giraldo, ha anunciat que el seu partit votarà en contra dels pressupostos de l'equip de govern i que aquesta postura es mantindrà ferma encara que accepten la majoria de les seues esmenes.

  “És un no rotund, no hi ha opció a canvi, ni pel matí ni en el ple”, ha asseverat, descartant així una abstenció que permetria a l'equip de govern (PSOE, Guanyar Alacant i Compromís) traure avant els seus comptes per a 2017.

  Giraldo ha justificat la seua decisió en què el seu partit “no pot seguir avant amb un pressupost d'un equip de govern que està completament dividit i que porta la ciutat a la deriva”. Malgrat aquestes afirmacions, ha esperat que el tripartit “estudie i entenga” les seues esmenes com a “millores per a la ciutat”, i que les incorpore.

  Per la seua banda, el portaveu del PP, Luis Barcala, ha manifestat el seu desig que el pressupost “es retorne i es refaça”, la qual cosa ha vingut a confirmar que tampoc recolzaran els comptes elaborats per l'equip de govern.

  En contraposició, l'alcalde, Gabriel Echávarri, ha acusat a Barcala d'haver format part d'un govern (l'anterior del PP amb Sonia Castedo) que “va arruïnar la ciutat”, deixant-la amb un deute de 170 milions d'euros, de la qual han pagat “quasi la meitat”. “

  “Açò és el seriós i el greu; mai he escoltat a Barcala presentar una al·legació als pressupostos que estaven arruïnant la ciutat”, ha incidit. Sobre la postura de Giraldo ha considerat que és “lícit i legítim”.

  Finalment, ha demanat acabar “amb el fals debat” que el tripartit es recolzarà en els regidors no adscrits, Nerea Belmonte i Fernando Sepulcre, per a traure avant el pressupost.

  “Anem a deixar-nos de falsos debats i demagògia cortoplacista; ací hi ha dos companys de corporació que han de fer alguna cosa, és a dir, votar sí, no, abstenir-se o no venir”, ha explicat. Però, en la seua opinió, “ningú es recolza en ningú”, sinó que és “una realitat, ja que tenen dret a votar, i per desgràcia inclinen a un costat o un altre l'aprovació dels pressupostos”.

   

  Pujar