elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant estudia els beneficis de l’entrenament de força-potència en pacients amb càncer de pròstata

La Universitat d’Alacant estudia els beneficis de l’entrenament de força-potència en pacients amb càncer de pròstata
  • Un equip d’investigadors de la UA, en col·laboració amb l’Hospital General Universitari Doctor Balmis, analitza com l’exercici millora la qualitat de vida de pacients sotmesos a teràpia hormonal

 

Els últims anys, nombrosos estudis han demostrat l’impacte positiu de l’exercici físic en pacients oncològics. Seguint aquesta línia, un grup d’investigadors del Departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques (Àrea d’Educació Física i Esportiva) de la Universitat d’Alacant (UA), en col·laboració amb el Servei d’Urologia de l’Hospital General Universitari Doctor Balmis, ha posat en marxa un projecte pioner per a avaluar els efectes de l’entrenament de força-potencia en homes amb càncer de pròstata en tractament amb teràpia de privació d’andrògens. 

L’estudi està liderat pels professors i investigadors de la UA Juan Tortosa Martínez, Sergio Sebastiá Amat, Gema Sanchís Soler i Sergio Sellés Pérez, tots ells del Departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques (Àrea d'Educació Física i Esportiva). A més, hi participen Jalila El Klahi Salmoun, estudiant del Programa de Doctorat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, i Mar Marco, alumna del grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la UA. 

La Dra. Silvia Chillón Sempere, uròloga i investigadora de l’Hospital General Universitari Doctor Balmis, fa un paper clau en el reclutament de pacients, els informa sobre l’estudi i els deriva a l’equip de la UA si compleixen els criteris d’inclusió. 

Metodologia de l’estudi 

Els participants, una vegada seleccionats, completen qüestionaris i proves físiques per a avaluar la seua força, potència, resistència cardiovascular, marxa i equilibri. Posteriorment, inicien un programa de 24 setmanes amb dues sessions setmanals de 60 minuts a les instal·lacions esportives de la UA, dissenyades per a millorar la seua condició física i qualitat de vida. 

Aquest treball no sols servirà com una base per a una tesi doctoral, sinó que també contribuirà a ampliar el coneixement sobre els beneficis de l’exercici en pacients amb càncer. A més, el Servei d’Esports de la UA oferirà a les persones participants la possibilitat de continuar amb un programa d’entrenament supervisat una vegada finalitzat l’estudi, i promoure així l’adherència a l’exercici i el seu benestar a llarg termini.

Pujar