1 d’octubre de 2020 1/10/20

Unides Podem-EU es reuneix amb els veïns per a parlar dels problemes mediambientals del Port d'Alacant

Unides Podem-EU es reuneix amb els veïns per a parlar dels problemes mediambientals del Port d'Alacant - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Unides Podem-EU es reuneix amb els veïns per a parlar dels problemes mediambientals del Port d'Alacant - (foto 2)

  Xavier López, candidat a l'alcaldia d'Alacant, Beatriu Gascó i Verdier i Julià Álvaro a les Corts i Iñaki Pérez Rico, candidat al Congrés dels diputats, es van reunir amb representants de l'Associació de veïns de Gran Via Sud-Port per a conéixer les seues reivindicacions mediambientals. Les descàrregues de granels, els abocaments a la badia, els macrodepòsits de combustible o el soterrament de les vies van ser alguns dels temes tractats en una trobada en el qual els integrants de Unides Podem-EU es van mostrar summament receptius i empatitzaren amb les demandes veïnals.

  «Alguns d'aquests problemes, prolongats per dècades, tenen possibilitats reals i pròximes de solucionar-se amb la deguda voluntat política», va afirmar Beatriu Gascó, «hi ha dictàmens favorables del síndic de Greuges i sancions per part de Conselleria, ratificades pels tribunals. Són reivindicacions justes i que intenten millorar la qualitat de vida de persones que viuen en entorns que poden ser molt agressius si les activitats que les generen no es controlen de forma decidida».

  «Són demandes justes i les fem nostres», va confirmar Julià Álvaro a l'eixida de la reunió, «Podemos és una garantia de reforç de mesures mediambientals en la mesura en què estiga en el pròxim Govern del Botànic. Els hem assegurat que la nostra presència serà decisiva en aqueix sentit.»

  L'Associació veïnal reclama el soterrament de les vies al sud de la ciutat per a guanyar en platja i espai per a la gent, rebutja els macrodepòsits de combustible, demanen el respecte de la normativa en matèria de depuració d'aigües en la depuradora del Racó de Lleó després del dictamen favorable del Síndic de Greuges i la neteja dels sòls contaminats en la zona de l'IES Mare Nostrum.

  A més, esperen una solució definitiva al problema dels granels pulverulents després de la sanció de conselleria que, ratificada pel Tribunal Superior de Justícia, obliga a la construcció d'una terminal específica amb naus tancades que permeten la seua descàrrega amb seguretat i evite la propagació de partícules pulverulentes potencialment nocives per a la salut.

  Pujar