21 de setembre de 2020 21/9/20

Unides Podem Alacant insta al bipartit a adherir-se al Pla d'ajudes a l'habitatge de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura bioclimàtica

  • La coalició ha registrat una moció instant a l'ajuntament a adherir-se a la plataforma habilitada per la Conselleria d'habitatge i arquitectura bioclimàtica com a entitat tramitadora de les ajudes d'emergència habitacional

Segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), Alacant se situa com la segona capital de província espanyola amb major percentatge d'habitants la renda dels quals se situa per davall del llindar de la pobresa. A més, el Diagnòstic del Pla d'Inclusió de 2017 de l'Ajuntament, recollint la valoració del personal tècnic de la Regidoria d'Acció Social, conclou que a Alacant s'està produint una “exclusió residencial greu”, concretada en el nombre de persones o famílies sense recursos habitacionals i la disponibilitat d'habitatges socials. Per tot això des de Unides Podem han sol·licitat al govern que s'adherisca al Pla d'ajudes a l'habitatge per a pal·liar la greu crisi d'accés a l'habitatge a Alacant.

“Sol·licitem a l'alcalde, Luis Barcala, que adherisca a l'ajuntament al pla d'habitatge del Consell. Cal posar en marxa mecanismes urgents per a posar fre al problema de l'habitatge a Alacant i per a això totes les administracions han de col·laborar”, afirma Xavier López, Portaveu de Unides Podem Alacant. La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana disposa la concessió directa d'ajudes, com a prestacions d'urgència per a fer front al pagament de lloguer en situacions especials d'emergència habitacional, amb la finalitat de possibilitar l'accés a l'habitatge o evitar la pèrdua.

“Aquestes ajudes s'estan tramitant en altres municipis de la Comunitat Valenciana des dels Ajuntaments mentre que Alacant segueix sense inscriure's, deixant a les famílies sense la possibilitat de poder accedir a aquestes ajudes i, per tant, en una situació de discriminació afavorida des del propi govern municipal respecte a la resta de ciutats”, afig López.

Pujar