'Tren al sud 2025', la primera mostra de cinema colombià a Alacant, arriba a la UA
El Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB) i la Seu Universitària Ciutat d’Alacant acullen projeccions i col·loquis de la mostra, demà dijous 27 i el divendres 28
La Universitat d’Alacant col·labora amb la primera mostra de cinema colombià d’Alacant Tren al sud 2025. El descobriment, que tindrà lloc del 22 al 29 de març. El Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB) i la Seu Universitària Ciutat d’Alacant alberguen dues de les jornades d’aquesta trobada, amb la col·laboració de l’Aula de Cinema i Audiovisual de la UA, demà dijous 27 i el divendres 28 de març. Tren al sud proposa un viatge per l’univers cinematogràfic de Colòmbia amb l’objectiu d’estimular la connexió intercultural de la Comunitat Valenciana amb Amèrica Llatina i Àfrica, al voltant de l’audiovisual.
La jornada de demà 27 de març començarà a les 10.30 h en les instal·lacions del CeMaB del campus (Facultat de Filosofia i Lletres III), amb la projecció i col·loqui de Has estado aquí (Vivian Muñoz, 2023) i Mis dos voces (Lina Rodríguez, 2022). Les dues pel·lícules tracten històries íntimes sobre el dol migratori. Després de la projecció, el col·loqui comptarà amb la participació de Linnéa Sánchez Sepúlveda, experta en dol migratori i coordinadora de l’Àrea de Migracions en Psicòlogues i Psicòlegs Sense Fronteres de València; Laura Hoyos Ramírez, representant de la Col·lectiva de Dones Refugiades, Exiliades i Migrades; Adriana Cinto, tècnica d’Igualtat i responsable de l’Àrea MOVILIZ-ARTE; i Nogoye Mbathie Ndiaye, representant de l’Associació de Dones Senegaleses. Moderen la trobada Marcela Ascencio, directora de Tren al Sur, i Israel Gil, coordinador de l’Aula de Cinema i Auodivisual de la UA. A la vesprada, a les 18.30 h, el festival es trasllada a la Seu Ciutat d’Alacant, amb la projecció de My Way or the Highway (Silvia Lorenzini, 2018), amb la participació en línia de la seua directora en el col·loqui posterior.
La segona jornada en la UA, el divendres 28, començarà a les 11.30 h en el CeMaB amb la projecció de Imaginarios, el goce de lo simple (Sebastián C. Santisteban, 2013). Aquest treball tracta la de «felicitat: joves construint un futur entre el camp i la ciudad» i, al voltant d’aquesta temàtica, s’establirà el col·loqui posterior, amb el director d’aquest film; i Carmen Cuenca, tècnica d’Educació a la Ciutadania Global en Solidaritat Internacional País Valencià. Moderen el col·loqui Marcela Ascencio i Israel Gil. A la vesprada, les projeccions tornen a la Seu Ciutat d'Alacant amb Gente de bien (Franco Lolli, 2014), a les 18.30 hores, i posterior col·loqui amb la directora de la mostra.