elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una traca valenciana de 50 metres obri la mascletà de Turis a Alacant amb un 'bombardeig' clàssic i digital

Una traca valenciana de 50 metres obri la mascletà de Turis a Alacant amb un 'bombardeig' clàssic i digital
  • La pirotècnia dispara 110 quilos NEC, amb una duració de 5,31 minuts, i el 'pic' màxim de decibels aconseguix els 124,7 decibels

Una traca valenciana de 50 metres, disparada per la Pirotècnia Turis, ha obert este divendres la tercera sessió del 35é Concurs de Mascletàs que es desenvolupa en la Plaça dels Estels. Amb una duració de 5,31 minuts, la sessió ha destacat per la utilització de fum amb els colors de la bandera d'Alacant, blanc i blau, i pel 'bombardeig' en el qual s'ha combinat el clàssic i el digital. Un total de 110 quilos NEC han cremat en un tret amb un 'pic' màxim de decibels que ha arribat fins als 124,7 decibels.

A la traca valenciana, amb clars tints tradicionals com les primeres que es van disparar en eixe certamen en la Rambla de Méndez Núñez, li han seguit quatre principis aeris. En estos s'han anat combinant diferents efectes i sons, que han anat sorprenent el públic que ha abarrotat el perímetre del tret, com l'ús de fum blanc i blau en homenatge a la bandera Alacantina. La potència ha anat 'in crescendo' fins a finalitzar amb una impactant seqüència digital aèria amb clar predomini dels volcans i trons terrestres. Ha sigut un colp aeri el que ha donat per finalitzada esta part del tret a càrrec de la Pirotècnia Turis.

La central l'han conformada cinc trams terrestres, de menor a major potència, quant a intensitat i ritme. Tot, amb l'acompanyament de xiulets i serpentines de color. El ‘terratrémol’, l'esperada part terrestre del tret, ha constat de quatre fases. L'última d'elles, de gran potència. Ha sigut la que ha servit d'enllaç per a la primera part del ‘bombardeig’ aeri, amb connotacions clàssiques, i una segona en la qual ha prevalgut el component digital. El colofó a este tret, victorejat pel nombrosíssim públic congregat, l'ha posat un colp de trons, abans del 'terratrémol' final.

MÉS FOTOS
Una traca valenciana de 50 metres obri la mascletà de Turis a Alacant amb un 'bombardeig' clàssic i digital - (foto 2)
Una traca valenciana de 50 metres obri la mascletà de Turis a Alacant amb un 'bombardeig' clàssic i digital - (foto 3)
Una traca valenciana de 50 metres obri la mascletà de Turis a Alacant amb un 'bombardeig' clàssic i digital - (foto 4)
Una traca valenciana de 50 metres obri la mascletà de Turis a Alacant amb un 'bombardeig' clàssic i digital - (foto 5)
Una traca valenciana de 50 metres obri la mascletà de Turis a Alacant amb un 'bombardeig' clàssic i digital - (foto 6)
Una traca valenciana de 50 metres obri la mascletà de Turis a Alacant amb un 'bombardeig' clàssic i digital - (foto 7)
Pujar