elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torna ‘El Pati de la Ciència’ amb espectacles científics la Universitat d’Alacant

Torna ‘El Pati de la Ciència’ amb espectacles científics la Universitat d’Alacant
  • Dirigit als xiquets, xiquetes i joves (de 7 a 14 anys) que participen en l’Escola d’Estiu de la UA, i també a qualsevol altra persona interessada en la ciència

 

Al voltant de 300 xiquets, xiquetes i joves entre 7 i 14 anys participen en «El Pati de la Ciència» amb l’objectiu de fomentar la cultura científica i acostar la ciència a la societat d’una manera lúdica i innovadora. Els dies 30 de juny i 5 i 6 de juliol es duran a terme tres espectacles científics en dues sessions: de 9.50 a 10.50 i de 12.30 a 13.30 hores a la sala de graus Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica de la UA.

Aquestes sessions estaran obertes, fins a completar la capacitat, tant als joves que participen en l’Escola d’Estiu de la UA, com a qualsevol altra persona interessada en la ciència. Els espectacles científics de física, química i matemàtiques els protagonitzen prestigiosos divulgadors amb experiments impressionants que encantaran i divertiran a tothom.

En aquesta ocasió, el dijous 30 de juny, el professor Fernando Blasco de la Universitat Politècnica de Madrid durà a terme l’espectacle «Jugando con la probabilidad»; el dimarts 5 de juliol serà «Joc i ciència, la química a través d’observacions curioses» a càrrec de Rosa M. Melià, professora en l’IES Infanta Isabel d’Aragó de Barcelona i membre de la Associació de Professors de Física i Química de Catalunya (apFQc); i, finalment, el dijous 7 de juliol, «El roce hace el cariño. Fuerza de rozamiento» de la mà de José Luis Cebollada de l’IES La Azucarera de Zaragoza i coordinador del programa Ciencia Viva, del Departament d’Educació del Govern d’Aragó.

Tallers

Durant els dies 29 de juny i 6, 13 i 20 de juliol, també es duran a terme els tallers científics «Jocs de Ciència» per als xiquets, xiquetes i joves de l’Escola d’Estiu de la UA a l’aula GE/2-08M de Geografia (Facultat de Filosofia i Lletres II). Els més menuts podran fer els seus experiments propis i, guiats per estudiants de la Facultat de Ciències de la UA, entendre’n el significat científic. A través de l’observació i l’experimentació s’introdueix el mètode científic com una eina eficaç per a trobar respostes en cada experiment i promoure el pensament crític.

«El Pati de la Ciència», que es fa a la Universitat d’Alacant des del 2005, està coordinat per les professores de la Universitat d’Alacant Isabel Abril, del Departament de Física Aplicada, i Mercedes Pastor, del Departament de Química Inorgànica, i, com a assessor, Rafael García Molina del Departament de Física de la Universitat de Múrcia.

Aquesta edició, s’emmarca dins de les activitats anuals del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant, a través d’UA Divulga (UCC+I), i compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i l’Institut d’Estudis Catalans amb seu a Alacant.

Pujar