elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El termini de preinscripció en títols de grau en la Universitat d’Alacant arriba a l’última setmana

El termini de preinscripció en títols de grau en la Universitat d’Alacant arriba a l’última setmana
  • Estarà obert fins al 8 de juliol i l’estudiantat pot accedir a tota la informació sobre el procés en la web Estudia en la UA

  • La principal institució acadèmica alacantina presenta una oferta formativa composta per quaranta-quatre graus, onze dobles graus i quinze dobles graus internacionals

 

El termini de preinscripció per als títols de grau en les universitats de la Comunitat Valenciana i, per tant, de la Universitat d’Alacant, arriba a l’última setmana d’obertura perquè l’estudiantat puga fer els tràmits pertinents que donen accés als estudis que haja elegit.

En concret, el termini es va obrir el 20 de juny i romandrà obert fins a les 14 hores del dia el 8 de juliol. Posteriorment, l’adjudicació de places als aspirants es publicarà el 15 de juliol. Tota la informació relativa al procés de preinscripció i a l’àmplia oferta de títols de grau que ofereix la Universitat d’Alacant està disponible en la pàgina web Estudia en la UA.

De la mateixa manera, l’estudiantat aspirant podrà consultar tota la informació que requerisca sobre la principal institució acadèmica alacantina en la pàgina web que la UA ha habilitat i que porta per nom Servei a l’Alumnat.

Àmplia diversitat d’oferta

La característica essencial que es podria destacar de l’oferta formativa de la Universitat d’Alacant (UA) seria la seua diversitat, ja que es presenta repartida en totes les àrees del coneixement en què es distribueixen les titulacions superiors. La principal institució universitària de la província d’Alacant imparteix graus molt nous relacionats tant amb els estudis socials com amb les ciències experimentals i les noves tecnologies, sense descurar altres estudis que responen a les demandes més clàssiques o tradicionals com  Dret, Econòmiques, Magisteri, Química o Història, entre d’altres, que continuen sent un pilar fonamental de l’oferta.

En concret, la Universitat d’Alacant presenta un programa formatiu compost per quaranta-quatre títols de grau, onze dobles graus (sis dels quals s’imparteixen mitjançant estudis simultanis) i quinze dobles graus internacionals.

D’aquesta extensa oferta destaquen alguns graus pel fet de ser els més sol·licitats des de diferents perspectives. Per exemple, criden l’atenció els que reben un nombre més elevat de preinscripcions en primera opció sobre les places oferides, com els graus en Infermeria, els dos d’Educació (Infantil i Primària), Criminologia, Dret, Publicitat i Relacions Públiques, Administració i Direcció d’Empreses (ADE), Màrqueting, Traducció i Interpretació o Enginyeria Informàtica, entre d’altres.

D’altra banda, és important remarcar l’acceptació i l’èxit de titulacions creades els últims cursos. En aquest apartat destaquen els graus en Màrqueting, en Relacions Internacionals, en Enginyeria Robòtica, en Física i el grau en Gastronomia i Arts Culinàries, entre d’altres. D’aquests, per exemple, en el grau en Física la demanda ha sigut tan bona que s’ha augmentat l’oferta de places de nou ingrés en un 40 %, i així ha passat de tenir cinquanta vacants a tenir-ne setanta.

Dobles titulacions

El doble grau consisteix en la possibilitat d’obtenir dos títols cursant un programa que permet obtenir-los en menys temps del que requeriria fer els dos graus per separat, gràcies al reconeixement de crèdits d’assignatures que són equiparables en els dos títols.

Hi ha dues maneres d’aconseguir un doble grau: matriculant-se d’entrada ja en el doble grau, que té dissenyat un itinerari propi (en la UA hi ha DADE, TADE, I2ADE, DERRI, DECRIM), o bé matriculant-se en un grau, i després cursant addicionalment a partir del segon any assignatures de l’altre, i sol·licitant el reconeixement de les que falten. Això últim és un doble grau per simultaneïtat d’estudis.

En el mateix sentit, cal destacar els acords amb universitats estrangeres per al desenvolupament de dobles titulacions internacionals. La novetat enguany és la implantació d’un nou doble grau amb la North Arizona University (Arizona, EUA) per a alumnat del grau en Enginyeria Informàtica.

Igualment, la Universitat d’Alacant manté acords amb les universitats nord-americanes Northwestern State University (Louisiana) i University of North Florida (Florida), per a estudiants del grau en ADE; amb la Universidade do Val do Itajaí (Santa Catarina, Brasil) per a estudiants dels graus en Publicitat i Relacions Públiques, Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, Enginyeria Civil, Fonaments de l’Arquitectura, Turisme, Ciències de la Mar juntament amb Oceanografia, graus en Mestre en Educació Infantil i en Educació Primària, Nutrició Humana i Dietètica, Dret i Gastronomia i Arts Culinàries, a més de l’acord amb la universitat alemanya de Bamberg (Baviera) que sustenta una tetratitulació, amb dos graus i dos màsters en Filologia.

Pujar