19 de gener de 2021 19/1/21

El Teatre Arniches acull l’obra teatral ‘La casa de Bernarda Alba’ de Lorca

El Teatre Arniches acull l’obra teatral ‘La casa de Bernarda Alba’ de Lorca - (foto 1)
  • Es tracta d’una adaptació del TNT (Centre Internacional d’Investigació Teatral)-El Vacíe protagonitzada per un grup de dones d’ètnia gitana sense formació

MÉS FOTOS
El Teatre Arniches acull l’obra teatral ‘La casa de Bernarda Alba’ de Lorca - (foto 2)

L’Institut Valencià de Cultura presenta al Teatre Arniches d’Alacant l’obra teatral ‘La casa de Bernarda Alba’, de Federico García Lorca. Es tracta d’una adaptació del TNT (Centre Internacional d’Investigació Teatral)-El Vacíe protagonitzada per un grup de dones d’ètnia gitana sense formació i veïnes de l’assentament xabolista El Vacíe, que es representarà  dissabte 7 de març a partir de les 20.30 hores.

Fa més de deu anys es va estrenar aquesta obra amb un èxit rotund que va dur l’espectacle a ser representat arreu del món. Rocío Montero Maya, qui protagonitza Bernarda en l’obra, té set fills i vivia a El Vacíe, igual que la resta de les components d’aquesta adaptació dirigida per Pepa Gamboa. L’obra aposta per traure l’autenticitat, l’espontaneïtat, el joc, la immensa energia i la generositat de les dones que la interpreten.

La responsable de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha assenyalat que “una de les grans barreres de la nostra societat és la pobresa, una barrera invisible, però en ocasions, insalvable. Aquesta peça teatral combina el text privilegiat de Lorca amb una interpretació des del poble humil i la redempció que pot suposar el teatre. Per a aquestes dones, Lorca i el teatre ha sigut una finestra cap a l’esperança”.

La impossibilitat de retindre un text en persones sense alfabetitzar, que només havien xafat una vegada en la seua vida un teatre, no és obstacle perquè Lorca estiga present en cada mirada, en cada pas i en cada acció de l’obra.

Les entrades per a l’obra es poden adquirir en l’enllaç següent: https://ivc.gva.es/val/escena-val/programacio-escena/teatre-arniches-dalacant/la-casa-de-bernarda-alba-de-federico-garcia-lorca-v.

Pujar