15 de desembre de 2019 15/12/19

Tardor presenta ‘Patraix’ al Teatre Arniches d’Alacant

Tardor presenta ‘Patraix’ al Teatre Arniches d’Alacant - (foto 1)

  L'Institut Valencià de Cultura presenta al Teatre Arniches d'Alacant el grup valencià Tardor, que interpretarà en directe el seu últim treball discogràfic, 'Patraix', el diumenge 17 de febrer a les 19.00 hores.

  Alicia Garijo, coordinadora territorial de l'IVC a Alacant, ha manifestat que "dins de la programació de la nova temporada 2018-2019 al Teatre Arniches hem volgut consolidar la nostra aposta per la música valenciana. Per l'escenari de l'Arniches ja va passar una de les grans revelacions valencianes de l'últim any, Els Jóvens, i ara portem Tardor, un grup ben consolidat i que, sens dubte, ha obert nous camins per a la nostra escena musical".

  L'últim disc de la banda suposa un punt d'inflexió en la seua trajectòria. 'Patraix' és una evolució amb vocació de trencament, una tesi renovada sobre la música i el lloc que hi volen ocupar, un nou espai on fer arrels.

  Un salt avant que es manifesta en unes lletres més concretes i assertives i en un so en què les guitarres elèctriques abaixen el volum i el tempo per a apropar-se a un estil més complex, més seré i jovial que els exitosos discos anteriors, 'Una ciutat invisible' o 'Revolució de l'estat latent'.

  Tardor creen en 'Patraix' un univers sonor més ric, en què el pop, amb tots els seus matisos, els ha oferit les eines que necessitaven per a contar el seu discurs. Un disc amb cançons que s'acosten al vessant més reflexiu del 'rock' per a després visitar el 'folk' i crear textures electròniques.

  La banda ha trobat en aquest treball el refugi de la seua pròpia ciutat i la calor d'algunes certeses. A Patraix, un barri de la ciutat de València, han trobat tantes històries com n'hi havia disperses per la metròpolis d''Una ciutat invisible', el seu disc anterior.

  Sense por al costumisme, desenvolupen un argument que transita dels fenòmens quasi miraculosos que poden ocórrer al costat de casa, a la bellesa d'un instant d'alegria; del més extraordinari al més trivial. Tot per a arribar més lluny que mai.

  Han pres un nou rumb en què han tingut molt a dir dos noms propis. La incorporació de Yeray Calvo, membre de Novembre Elèctric, als teclats i a la guitarra, ha sigut la responsable en gran manera de la complexitat que explora Tardor. També s'ha creuat en la vida de la banda Ricky Falkner, productor de Love of Lesbian, Quique González, Sidonie, Lori Meyers o Iván Ferreiro, entre d'altres. Falkner els ha ajudat a trobar la veu que buscaven, el canal exacte per a les noves històries.

  ocultar
  Tardor presenta ‘Patraix’ al Teatre Arniches d’Alacant
  Pujar