18 de setembre de 2020 18/9/20

"Sposyfy. Viaje alucinante" obre les portes de la ciència ficció en el Castell de Santa Bàrbara

"Sposyfy. Viaje alucinante" obre les portes de la ciència ficció en el Castell de Santa Bàrbara - (foto 1)
  • L'exposició, amb entrada lliure, podrà visitar-se del 23 de setembre al 16 d'octubre en la Sala Taverna del Castell de Santa Bàrbara

La mostra està formada per una selecció de peces originals d'alguns dels títols més representatius de la història més recent del cinema fantàstic i de ciència ficció. És una oportunitat única per a veure de prop objectes procedents dels rodatges de les pel·lícules que han escrit la història del cinema de gènere dels últims anys.

Exposyfy està pensada per a tots els públics i no deixarà indiferent ningú, des dels afeccionats al millor cinema de gènere fins als col·leccionistes més exigents.

Durant la presentació que ha tingut lloc aquest matí en la Sala Taverna, s'ha comptat amb la presència tant del regidor de Cultura, Daniel Simón, com Gorka Villar, responsable de Màrqueting de NBCUniversal (Syfy) i Alex Tutusaus i Vanesa Viñuelas, propietaris de l'exposició.
Simón ha destacat "l'aura especial i el component de*mitomania que té cadascuna de les 200 peces que formen l'exposició", a més d'agrair al Saló del còmic d'Alacant per posar en contacte a la regidoria de Cultura amb els organitzadors de la mostra i per tant haver permés aquesta exhibició.
Tutusaus ha assenyalat que porten cinc anys amb aquest projecte, la qual cosa els ha portat a reunir nombroses peces (en la seua majoria originals) i algunes rèpliques de pel·lícules de gèneres variats, però especialment de ciència ficció i fantasia.

Peces que si no hagueren sigut adquirides a productores, col·leccionistes o mercats internacionals, acabarien destruïdes o emmagatzemades i que d'aquesta manera es permet que tinguen una segona vida.

La mostra, tal com ha dit Gorka Villar, ha visitat abans ciutats tan importants com València, Madrid, Sevilla, Barcelona, Salamanca, Màlaga o Lisboa; encara que sempre es canvien algunes peces entre una exposició i una altra per a oferir al visitant alguna cosa nova de la que encara no haja gaudit.

La clau i pany del cofre de Davy Jones (Billy Nighy) de Pirates del Carib, les xocolatines Wonka i el bitllet daurat de Charlie i la fàbrica de Xocolata, el Robot Policia EM-208 de Robocop, el guant Spoon de Freddy en ""Malson en Elm Street 5" o el Endoskull usat en la seqüència de muntatge dins de Skynet en Terminator 5, o la moto de Will Smith en Jo Robot, entre altres.

Pujar