26 de novembre de 2020 26/11/20

Els serveis socials d’Alacant reben 911.000 euros de la conselleria d’igualtat per a fer front a l'impacte de la covid-19

Els serveis socials d’Alacant reben 911.000 euros de la conselleria d’igualtat per a fer front a l'impacte de la covid-19 - (foto 1)
  • Estos fons van dirigits a prestacions individuals i alimentació de xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat, entre altres

Natxo Bellido, portaveu de Compromís a Alacant ha informat que l’Ajuntament ja ha rebut els 911.000 euros que la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit al municipi per a què els seus serveis socials d'atenció primària puguen seguir fent front a l'impacte social de la COVID-19.

Es tracta d’uns fons atorgats amb decret, mitjançant el qual el departament que dirigeix Mónica Oltra destina concessions directes, de caràcter excepcional i singularitzat, a 231 municipis de la Comunitat Valenciana, entre els que s’inclou Alicante, i que tenen com a finalitat la protecció de totes aquelles persones afectades directament o indirectament per la COVID-19.

Així se subvencionen, d'una banda, crèdits destinats a garantir prestacions bàsiques de serveis socials, com els serveis de proximitat de caràcter domiciliari, els dispositius d'atenció a persones sense llar, l'adquisició de mitjans de prevenció o les prestacions econòmiques individualitzades.

De la mateixa forma, se subvencionen els crèdits destinats a garantir el dret bàsic d'alimentació de xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat.

Des de Compromís s’ha volgut destacar la importància dels serveis socials municipals que, com no pot ser d’una altra manera, continuen operatius ja que es tracta d’un servei essencial. En esta difícil situació que estem patint és posa en evidència com necessitem potenciar una societat que atenga i tinga cura d’aquells que són més vulnerables.

Pujar