elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sanitat interromp la vacunació fins diumenge a Alacant per falta de dosi

Sanitat interromp la vacunació fins diumenge a Alacant per falta de dosi
  • L'alcalde Luis Barcala exigeix explicacions: "On estan les 300.000 dosis que enviaria el Govern central?"

MÉS FOTOS
Sanitat interromp la vacunació fins diumenge a Alacant per falta de dosi - (foto 2)

L'alcalde d'Alacant Luis Barcala ha reclamat aquest divendres explicacions a la Conselleria de Sanitat per la interrupció de les vacunacions en el complex de la Ciutat de la Llum en plena cinquena onada de la pandèmia del covid-19.

"És inconcebible que amb el repunt dels contagis es suspenga la vacunació, en lloc d'incrementar el seu ritme", ha destacat el primer edil. Des de la Conselleria de Sanitat expliquen que si no arriben prou vacunes s'interromp la vacunació, cosa que ha passat en altres ocasions.

"Exigisc que el Consell done raons d'aquest incomprensible aturada", ha recalcat l'alcalde. "Si és per falta de vacunes, han d'explicar per què no demanen més i on són les 300.000 dosis que enviaria el Govern central. I si és per falta de personal, que expliquen per què van acomiadar a 3.000 sanitaris i detallen la composició de l'actual plantilla de la Conselleria per fer front a l'emergència".

Barcala ha emfatitzat que "la gran esperança per superar aquesta pandèmia és la vacunació i no el toc de queda, ni el tancament de l'hostaleria, perquè als problemes sanitaris cal donar-los solucions sanitàries sense criminalitzar cap altre col·lectiu".

L'alcalde ha recordat que el Ple de l'Ajuntament d'aquest dijous va aprovar una declaració institucional en què cita a Sanitat a agilitzar la vacunació contra el covid-19, així com a implantar el sistema de autocita i d'inoculació les 24 hores.

 

Pujar