20 d’octubre de 2020 20/10/20

Rescaten a una dona que estava sent retinguda i amenaçada pel seu fill a Alacant

Rescaten a una dona que estava sent retinguda i amenaçada pel seu fill a Alacant - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Rescaten a una dona que estava sent retinguda i amenaçada pel seu fill a Alacant - (foto 2)

  Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat d'Alacant a un jove de 29 anys que s'havia tancat en el domicili familiar juntament amb la seua mare a qui no permetia que isquera al carrer. En l'operatiu policial que es va disposar per a controlar la situació van col·laborar diverses dotacions del SPEIS dels Bombers de l'Ajuntament d'Alacant actuant de manera conjunta.

  Va ser l'ex parella de la mare la que va donar avís a la sala del 091 de la Policia Nacional a Alacant comunicant que el seu fill tenia retinguda a casa a la seua exdona no permetent que la mateixa isquera al carrer.

  Immediatament es van personar en l'immoble dues dotacions de la Policia Nacional pertanyents als Grups Operatius de Resposta, de les Comissaries de Centre i Nord per a fer-se càrrec de la situació, i una vegada en el portal van sentir els crits d'auxili que provenien de la víctima. Els policies van comprovar com la porta d'entrada estava completament tancada impedint el seu accés.

  En aqueix moment es va sol·licitar la col·laboració dels Bombers de l'Ajuntament d'Alacant per a poder accedir al domicili, ja que els agents quan intentaven accedir per la porta del domicili l'agressor amenaçava amb llançar-se per una de les finestres del pis.

  Els Bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament –SPEIS- de l'Ajuntament d'Alacant es van mobilitzar immediatament amb un operatiu de catorze efectius i dues dotacions, una bomba lleugera i el vehicle escala per a intervindre de manera ràpida i efectiva.

  A la seua arribada els bombers després de coordinar-se amb la Policia Nacional es van dividir en dos equips, un va intervindre obrint la porta d'accés a l'habitatge amb les eines especials desmuntant el barret fort perquè accediren per l'interior, i paral·lelament un segon equip amb el vehicle escala va pujar a dos policies en la cistella per a accedir per l'exterior de la terrassa a l'habitatge.

  Això va fer que al mateix temps que intentaven convéncer al jove perquè deposara la seua actitud des de l'entrada, diversos els agents de la Policia Nacional que havien sigut ascendits pels bombers amb la cistella del camió que es trobava estacionat al carrer fins al balcó de l'immoble, un quart pis, aconseguiren accedir al domicili.

  En el moment en el qual van entrar els agents, el presumpte agressor es va tancar en una habitació juntament amb un gos de raça perillosa, aconseguint accedir per la porta principal la resta de policies. En sentir entrar a la policia, el jove va deixar solt al ca per a intentar aconseguir una finestra intentant llançar-se sent aconseguit per altres dos policies que van aconseguir introduir-se per una finestra de l'immoble, per la qual cosa van retindre al jove evitant que es causara cap mal.

  Juntament amb la mata els agents van aconseguir també calmar al gos i col·locar-li un morrió, procedint a la detenció del jove.

  El detingut va ser acusat d'un presumpte delicte de maltractaments en l'àmbit familiar (violència domèstica) i va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant.

  La col·laboració entre els serveis de seguretat de l'Ajuntament d'Alacant i la Policia Nacional és constant, de manera periòdica, es realitzen cursos de formació conjunts per a afrontar aquest tipus d'intervencions en altura amb la finalitat d'optimitzar tots els recursos disponibles de la ciutat i obtindre la màxima efectivitat en els serveis.

  Pujar