elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El projecte Paideia de la Unitat Científica d'Innovació Empresarial de la UA aconsegueix el XIII Premi Franklin Albricias

El projecte Paideia de la Unitat Científica d'Innovació Empresarial de la UA aconsegueix el XIII Premi Franklin Albricias
  • El projecte tecnològic està dirigit a reduir la bretxa educativa en els centres escolars durant la pandèmia

Paideia, el projecte tecnològic encaminat a reduir la bretxa educativa en els centres escolars durant la pandèmia desenvolupat per la Unitat Científica d'Innovació  Empresarial Ars Innovatio de la Universitat d'Alacant, ha rebut el XIII Premi Franklin Albricias a l'Educació, premi que atorga cada any la Societat Benèfica Constante Alona d'Alacant.

La plataforma digital Paideia assisteix en el seu treball als escolars d'infantil i primària, facilita el suport que els presten els docents i proporciona el suport digital per a implicar els familiars de manera que guanya eficàcia l’ajuda als fills, sobretot  durant els períodes de confinament. En aquest projecte dirigit per Juan Manuel García Chamizo participen María Luisa Rico Gómez com a codirectora; Marcos Miró Ferre; i Rafael Rico Gómez i Gaspar Hernández Hernández com a col·laboradors.

Les proves de concepte estan duent-se a terme en el municipi de Dolores gràcies a  la col·laboració de l’Ajuntament i del professorat.

L'UCIE Ars Innovatio és el laboratori de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), dirigit pel professor de la UA Juan Manuel García Chamizo, per a la innovació i la transferència del coneixement.

El premi Franklin Albricias va dirigit a aquells docents i institucions educatives que defensen i promouen els valors de la llibertat, la igualtat i la solidaritat en l'ensenyament. La voluntat de la Societat Benèfica Constante Alona és reconèixer i dignificar la tasca que realitzen els nostres docents, vertaders agents del futur de la nostra societat. El premi porta el nom de Franklin Albricias Goetz, introductor de la pedagogia activa a Alacant a través de l’Escola Model en els anys vint i, alhora, maçó. Va ser també president de la Diputació Provincial d'Alacant durant la Segona República.

El guardó consisteix en una obra de terrisseria de l'artista Moran Berrutti.

Pujar