elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El programa Acadèmia UA incorpora els equips base de cinc clubs d'hoquei, taekwondo, atletisme i rugbi

El programa Acadèmia UA incorpora els equips base de cinc clubs d'hoquei, taekwondo, atletisme i rugbi
El programa Acadèmia UA incorpora els equips base de cinc clubs d'hoquei, taekwondo, atletisme i rugbi
  • La vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, al costat de representants d’Esports de la UA, han subscrit avui els acords amb els presidents de les entitats esportives

  • L’Acadèmia UA és una iniciativa de desenvolupament de talent en l’esport a estudiantat preuniversitari mitjançant assessorament als seus clubs

MÉS FOTOS
El programa Acadèmia UA incorpora els equips base de cinc clubs d'hoquei, taekwondo, atletisme i rugbi - (foto 2)
El programa Acadèmia UA incorpora els equips base de cinc clubs d'hoquei, taekwondo, atletisme i rugbi - (foto 3)

La sala multimèdia de l’edifici del Rectorat de la Universitat d’Alacant ha sigut l’escenari aquest matí de la signatura d’un seguit d’acords mitjançant els quals l’Acadèmia UA incorpora al seu programa esportiu els equips de formació base de diferents clubs de municipis pròxims al campus de la institució acadèmica. En concret, amb la signatura dels acords corresponents, passen a formar part de l’Acadèmia UA els equips de categories inferiors del Club Atletico San Vicente Hockey, Taekpro Taekwondo, Club Atletismo San Vicente, Club Atletisme Sant Joan i Club Sant Vicent Rugbi.

A més dels presidents dels clubs que han passat a formar part del projecte esportiu Acadèmia UA, l’acte de signatura d’acords ha comptat amb la participació de la vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu; el director del Secretariat d’Esports, Roberto Cejuela; el director del Servei d’Esports, Rafael García Juan, i el tècnic d’Esports i coordinador de l’Acadèmia UA, Juan Escarré.

Iliescu ha destacat el compromís i l’aposta per l’esport que fa la Universitat d’Alacant i en concret «per l’esport de base, que, amb l’Acadèmia UA, busca incrementar la relació amb els clubs i amb els joves preuniversitaris».

Per part seua, Roberto Cejuela ha apuntat que «la signatura d’avui és un acte simbòlic, però molt important, ja que suposa el començament del projecte d’Acadèmia UA». El director del Secretariat d’Esports també ha assegurat que «a la UA fem una aposta per una formació integral en la qual s’inclou l’esport i els seus valors, i això ho volem transmetre també als joves d’ESO i batxillerat, a més de donar suport als clubs i contribuir aportant el coneixement de la universitat a la formació esportiva de les noves generacions a través del projecte Acadèmia UA».

L’Acadèmia UA és un nou programa de desenvolupament del talent esportiu per a estudiants d’educació secundària obligatòria (ESO) i batxillerat que persegueix que esportistes en edat preuniversitària puguen entrenar-se en les millors condicions tècniques basades en l’evidència científica i, a més, puguen fer ús de les instal·lacions esportives de la Universitat d’Alacant.

Entre altres iniciatives, l’Acadèmia UA dóna suport als clubs amb els quals té acords firmats en matèries com gabinet de rendiment, coordinació de l’entitat, seguiment de talent a esportistes per a la seua promoció, assessorament per a selecció i contractació de monitors i entrenadors i la cessió d’instal·lacions.

A més de les seccions d’Hoquei, Taekwondo, Atletisme i Rugbi, que incorporen al projecte els cinc clubs que han formalitzat avui els acords, l’Acadèmia UA també assessora clubs en les seccions de Triatló i Voleibol.

Pujar