elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El professor de la UA Miguel Romá, nomenat director de la xarxa internacional ALE Network

El professor de la UA Miguel Romá, nomenat director de la xarxa internacional ALE Network

  Miguel Romá, professor titular del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la Universitat d’Alacant, ha sigut nomenat director (Chair) de la xarxa internacional ALE (Active Learning in Engineering Education Network).

  Romá és membre del comitè de direcció d’aquesta xarxa internacional des del 2018. ALE està formada actualment per membres d’universitats com Aalborg University (Dinamarca), Purdue Univeristy (EUA), ESPRIT School of Enigneering (Tunísia), North-west Univesity (Sud-àfrica), Universitat de los Andes (Colòmbia), Universitat de Xile (Xile), Asian Institute of Technology (Tailàndia), Universidade do Minho (Portugal), Universidade de Caxias do Sul (el Brasil) i la Universitat d’Alacant.

  Segons explica Romá, «el treball en la xarxa ALE consisteix a promoure estratègies actives en el procés d’ensenyament i aprenentatge en l’àmbit de l’enginyeria i establir llaços entre institucions i docents a nivell internacional, i la seua activitat principal és la celebració d’un congrés anual internacional, que organitza conjuntament amb l’associació PAEE (Project Approaches in Engineering Education)».

  «La feina que he desenvolupat a la Universitat d’Alacant durant tots aquests anys ha sigut la d’organitzar tallers de formació per al professorat d’Enginyeria durant els congressos anuals, sempre relacionats amb l’aprenentatge actiu, i també compartir i donar difusió de les experiències docents fetes en l’àmbit de les assignatures que coordine en el grau d’Enginyeria en So i Imatge en Telecomunicació de la Universitat d’Alacant», afirma Romá.

  «El meu objectiu principal com a nou director de la xarxa serà redefinir la missió tant de la xarxa com de l’Steering Committe (SC), davant d’aquest nou escenari protagonitzat per la no presencialitat, a més d’ampliar l’oferta formativa estenent-la fora dels congressos i coordinar juntament amb l’equip de Project Approaches in Engineering Education (PAEE) la realització dels congressos anuals. Està previst que el pròxim congrés de la xarxa tinga lloc al juliol del 2022 a la Universitat d’Alacant», conclou Romá.

  Pujar