elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El professor d'Alacant que va posar 200 zeros als seus alumnes

El professor d'Alacant que va posar 200 zeros als seus alumnes
  • També convocava exàmens de recuperació sense informar i després ell mateix no es presentava

Alessandro Cavaliere, professor del grau de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat d'Alacant (UA) ha sigut suspés de treball i sou per un conjunt de fets que reflecteixen una ‘mala praxi’, com per exemple posar més de 200 zeros als seus alumnes. És el que es desprén de l'expedient que la Universitat d'Alacant va obrir a aquest professor.

El vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat de la UA, José Penadés, ha establit que aquest docent va ser objecte de l'obertura d'un expedient al gener de 2019 que porte al fet que a l'agost li fóra imposada una sanció disciplinària de suspensió per dos anys, fet que s'ha conegut ara.

I és que, segons l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic, la resolució disciplinària rectoral no es refereix a un solo suposat sinó a una sèrie de fets, els quals han conduït a establir que hi ha hagut una ‘mala praxi’, una falta que és considerada com molt greu i que consisteix a deixar de costat les funcions essencials de l'exercici professional.

Per això, un dels motius que va iniciar l'obertura de l'expedient disciplinari, fent que fóra apartat totalment de l'assignatura el mes de gener passat, és que -segons les queixes dels alumnes- convocava exàmens de recuperació sense informar fins a última hora dels qui havien de realitzar-ho.

Però això no és tot, a part de suspendre massivament a tota la classe, el professor després de convocar aquests exàmens ‘express’ en els quals no avisava, ell mateix posteriorment no es presentava, recull el diari La Informació. A més de que no avisava de les matèries que entraven en els exàmens, fent una sèrie de pràctiques sense donar la suficient informació i no repetia el contingut de l'assignatura encara que algun dels estudiants li ho demanara.

No obstant això, un dels detonants va ser que, al gener, va fixar un examen sobre una matèria que no havia sigut explicada i també els va obligar els alumnes a presentar a un treball que representava un total del 30% de la nota, el qual finalment va qualificar amb 223 zeros i catorze suspensos més altres qualificacions, les quals també eren molt baixes.

Una vegada va ser acomiadat, li va substituir un coordinador de la matèria que es va encarregar d'impartir tallers per a donar la matèria que no s'havia explicat prèviament i també per a realitzar els exàmens.

Cavaliere, segons recull aquest mateix mitjà, va anunciar que ha presentat una demanda judicial contra la sentència universitària “per a netejar el meu bon nom com a professional de l'ensenyament i de la Publicitat”, i assegura que no va poder posar a temps les notes parcials “per una gastroenteritis”. “Encara malalt vaig aconseguir entregar les notes al departament ja estava en marxa l'expedient disciplinari”, va protestar.

Pujar