elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

A presó un delinqüent d'Alacant que acumulava més de 120 detencions per robatoris en vehicles

A presó un delinqüent d'Alacant que acumulava més de 120 detencions per robatoris en vehicles
  • En totes les detencions aportava domicilis falsos impossibilitant la seua localització per a possibles citacions judicials

  • L'any passat durant el seu internament es van reduir notablement els robatoris amb força en interior de vehicles a la ciutat

  • El detingut que mancava d'un altre mig lícit de vida havia fet dels delictes el seu modus vivendi a conseqüència de la seua addicció a les drogues

La Policia Nacional ha detingut a Alacant a un home de nacionalitat espanyola de 45 anys, es tracta d'un reincident delinqüent que acumulava més d'un centenar de detencions per delictes contra el patrimoni, després d'aquesta última detenció per un robatori amb força en interior de vehicle, l'Autoritat Judicial ha decretat el seu ingrés a la presó.

El detingut, conegut pels agents donades les seues més de 125 detencions en aquesta ciutat per delictes de robatori amb força en interior de vehicles, havia convertit aquesta activitat en el seu modus vivendi a conseqüència de la seua addicció a les drogues ja que mancava d'un altre mig lícit de vida, convertint aquesta activitat en la seua única forma d'ingressos. El seu modus operandi sempre era el mateix, forçava el pany o fracturava els cristalls de les finestretes dels vehicles.

Tots els robatoris es concentraven en un mateix espai de temps
Els agents encarregats de la investigació d'aquesta mena de delictes van observar que l'any passat durant la pandèmia hi havia hagut un increment considerable en el nombre de denúncies per robatoris amb força en interior de vehicles que responien a un mateix patró.

Segons les perquisicions policials tots els robatoris es concentraven en un mateix espai de temps i després d'analitzar l'historial delincuencial d'aquesta persona, els agents van centrar la investigació sobre ell en comprovar que aqueix mateix any havia estat a la presó en tres ocasions per fets similars i durant el seu internament s'havien reduït substancialment aquest tipus de delictes, tornant a delinquir en totes les ocasions, l'endemà de la seua posada en llibertat, saltant-se les restriccions decretades a conseqüència de la pandèmia.

Va ser sorprès per la víctima quan es trobava robant en el seu vehicle
En el seu últim robatori comès el mes d'abril passat, va ser sorprès per la víctima dins del seu vehicle. En aquesta ocasió havia forçat la porta del maleter i es trobava manipulant els efectes que hi havia a l'interior. En ser descobert va fugir ràpidament amb els objectes sostrets valorats en més de 2.000 euros. Després de la seua fugida li va caure la cartera que portava en la butxaca amb la seua documentació.

Una vegada posats aquests fets en coneixement dels investigadors, el presumpte autor va ser ràpidament identificat ja que a més d'haver sigut descobert in fraganti i reconegut per la víctima, en la inspecció ocular realitzada en el propi vehicle es van trobar vestigis que corresponia amb la identitat d'ell.

Una vegada detingut es va adonar de tot l'actuat al Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de la localitat d'Alacant qui gràcies a l'impuls i a la proposta per part de la Fiscalia es va decretar novament el seu ingrés a la presó.

Els fets han sigut investigats per agents del Grup Operatiu de Policia Judicial de la Comissaria de Districte Centre d'Alacant.

Una laboriosa investigació per a demostrar la seua participació en tots els robatoris
El detingut, al qual li consten nombroses detencions i antecedents policials per delictes contra el patrimoni, en el que va d'any acumulava més de 20 detencions per delictes similars, en un d'ells va ser detingut per un robatori amb violència i intimidació a un menor d'edat al qual va intimidar amb una navalla per a robar-li cinc euros.

La labor policial duta a terme en tota la investigació per a poder demostrar l'autoria dels fets ha sigut molt complicada ja que en totes les detencions aportava domicilis falsos, impossibilitant no sols els registres domiciliaris sinó també la seua localització per a possibles citacions judicials.

Quant als efectes que sostreia en els robatoris, els venia entre persones dedicades al tràfic de drogues o receptadores d'objectes robats per a així obtenir substancies estupefaents, fent quasi impossible la seua localització per part dels investigadors.

Fruit del treball constant i incansable coordinat entre els agents investigadors i el suport de Fiscalia, s'han aconseguit esclarir molts fets delictius pel que l'Autoritat Judicial ha decretat el seu ingrés a la presó.

Pujar