elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els premis de la Xarxa de Parcs Científics reconeixen la 'col·laboració Empresa-Universitat' de l'EBT de la Universitat d'Alacant, Space Farmers

Els premis de la Xarxa de Parcs Científics reconeixen la 'col·laboració Empresa-Universitat' de l'EBT de la Universitat d'Alacant, Space Farmers
  • L’empresa, creada per tres investigadors de la UA i vinculada al PCA des del 2019, ha sigut una de les tres premiades en la III edició dels Premis de la Xarxa de Parcs Científics Valencians

MÉS FOTOS
Els premis de la Xarxa de Parcs Científics reconeixen la 'col·laboració Empresa-Universitat' de l'EBT de la Universitat d'Alacant, Space Farmers - (foto 2)

 

La III edició dels premis de la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV) ha reconegut el treball d’una de les empreses del Parc Científic d’Alacant, Space Farmers. L’empresa nascuda en el si de la Universitat d’Alacant va rebre ahir el premi a la «col·laboració Empresa-Universitat», un dels tres guardons que concedeixen els parcs científics valencians.

El premi valora la participació en projectes de recerca i desenvolupament a través de les universitats públiques valencianes que contribuïsquen a crear una relació estreta i continuada de col·laboració, com també al desenvolupament de l’economia. És el cas d’Space Farmers, una empresa derivada nascuda de la investigació que es desenvolupa a la Universitat d’Alacant i que està especialitzada en la producció industrial de microalgues mitjançant tecnologies sostenibles i innovadores per a diferents sectors.

La gerent del Parc Científic d’Alacant, Olga Francés, ha mostrat la satisfacció per un premi que «reconeix una de les comeses dels parcs científics de les universitats públiques, com és ajudar i impulsar l’aparició i el creixement d’empreses a partir de la investigació, que creen valor afegit i contribueixen al creixement socioeconòmic». Space Farmers, a més del premi a la col·laboració empresa-universitat, també va rebre un accèssit en la categoria d’«spin-off». 

A aquesta convocatòria, han presentat la candidatura 28 firmes per a un total de tres categories: «Premi a l’spin-off», «Premi a l’start-up» i «Premis a la col·laboració Empresa-Universitat» i el jurat ha estat format pels directors i les directores dels cinc parcs científics membres de la xarxa.

En la categoria «spin-off», ha rebut el primer premi la firma del Parc Científic de la UMH (PCUMH) Centro Crea, mentre que els accèssits han recaigut en Centro CARES, del PCUMH, i Space Farmers, del Parc Científic de la UA (PCA). Quant a la categoria «start-up», ha obtingut el primer premi l’empresa Fivecomm, del Parc Científic de la Universitat Politècnica de València (PCUPV); per part seua, els accèssits han sigut per a les companyies del PCUMH Bioferric Ink i Odyssey Robotics. A més, en la categoria «Col·laboració Empresa-Universitat», ha rebut el primer premi l’empresa del PCA Space Farmers, i s’han atorgat accèssits a les iniciatives del PCUPV Be More 3D i Fivecomm.

La gala de lliurament de la III edició dels Premis rePCV va comptar amb la intervenció del rector de la UMH, Juan José Ruiz; la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, Carolina Pascual; el subdirector general de Programes d’Innovació en l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI), Roberto Arnau; i el president de la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV), David Cabedo. A més, durant la trobada el consultor estratègic en innovació, Xavier Marcet, ha fet una ponència sobre oportunitats basades en el coneixement que sorgeixen en la relació entre la Universitat i l’Empresa. A la gala, hi han assistit també representants dels cinc parcs científics valencians, com també institucionals i universitaris, entre d’altres.

Pujar