24 de novembre de 2020 24/11/20

‘El pequeño poni’, una reflexió sobre l’assetjament escolar, tanca la programació de febrer del Teatre Arniches

‘El pequeño poni’, una reflexió sobre l’assetjament escolar, tanca la programació de febrer del Teatre Arniches - (foto 1)
  • Amb aquesta producció torna als escenaris de la seua ciutat l’actriu alacantina Gloria Sirvent

L’Institut Valencià de Cultura presenta al Teatre Arniches l’obra teatral ‘El pequeño poni’. Es tracta d’una producció que aborda un tema tan actual com és l’assetjament escolar. L’obra es representarà divendres vinent 28 de febrer a les 20.30 hores.

‘El pequeño poni’ narra la història de Grayson, un xiquet de nou anys a qui, després de patir diversos atacs físics i verbals, li va ser prohibida l’entrada al centre escolar on estudiava per dur a l’esquena una motxilla de My little pony. La direcció del col·legi va considerar “detonant d’assetjament” que Grayson anara a classe amb aquella motxilla dels seus dibuixos animats preferits.

Basada en fets reals, que van ocórrer a Carolina del Nord en 2014, aquesta obra és una reflexió sobre la llibertat, la por i l’instint de protecció, un retrat de la ceguera, la ineptitud i els prejudicis socials dels adults.

La responsable de la unitat territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha explicat que “és un text tan descarnat i real com imprescindible en una societat que necessita aprofundir molt més en la lluita contra l’assetjament escolar”, i ha afegit: “En el fons tot consisteix en un plantejament tan senzill com poderós com és acceptar el diferent”.

Cal recordar que amb aquesta producció teatral torna als escenaris l’actriu alacantina Gloria Sirvent. La producció d’aquest muntatge teatral és a càrrec de Flyhard Produccions, una companyia que centra el seu treball en la creació d’espectacles de text contemporani, joves i pròxims al públic. Els seus muntatges combinen la tragèdia i el drama amb l’humor per a explicar situacions actuals des d’un punt de vista poc convencional.

Entrades a la venda en l’enllaç següent: https://ivc.gva.es/es/ivc/programacion-ivc/teatre-arniches-de-alacant/el-pequeno-poni-de-paco-becerra-ali

Pujar