elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Parc Científic de la UA incorpora l'empresa Calpech al seu ecosistema innovador

El Parc Científic de la UA incorpora l'empresa Calpech al seu ecosistema innovador
  • Calpech és una empresa de base tecnològica amb alt potencial en R+D centrada en el desenvolupament de noves aplicacions ambientals per a les nanopartícules de ferro

MÉS FOTOS
El Parc Científic de la UA incorpora l'empresa Calpech al seu ecosistema innovador - (foto 2)
El Parc Científic de la UA incorpora l'empresa Calpech al seu ecosistema innovador - (foto 3)
El Parc Científic de la UA incorpora l'empresa Calpech al seu ecosistema innovador - (foto 4)
El Parc Científic de la UA incorpora l'empresa Calpech al seu ecosistema innovador - (foto 5)

María Jesús Pastor, vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d'Alacant (UA), Olga Francés, gerent del Parc Científic d'Alacant (PCA) i Yuriy Budyk, consellera delegada de Calpech, han signat avui el contracte pel qual l'empresa biotecnològica es vincula al PCA.

Calpech és una empresa de base tecnològica sorgida de la Universitat d'Alacant i es dedica a la producció de les nanopartícules de ferro de valència zero encapsulades en carboni (CE-nZVI) per a solucions ambientals com la millora de la producció de biogàs i l’eliminació de l'àcid sulfhídric en els biodigestors o l'eliminació de metalls pesants en aigües i sòls contaminats. També assessoren en el muntatge i l’operació de les plantes de carbonització hidrotermal dels residus agroindustrials, higiènics, llots i similars per a la valorització energètica.

A més, en Calpech són experts en el pretractament dels residus agroindustrials i altres residus orgànics per a la valorització energètica, l’estabilització i l’ús en nombroses aplicacions.

Calpech té dos productes en el mercat, com són Ce-in, indicat per a digestors anaerobis, que consisteix en nanopartícules de ferro en suspensió líquida per a la millora del biogàs, increment del % de metà i eliminació de l'àcid sulfhídric, i Ce-in Plus & Omega per a l'eliminació de metalls pesants mitjançant nanopartícules de valència zero i activades tèrmicament efectives en l'eliminació de metalls pesants com el crom, el plom, el cadmi, el níquel, el zinc, el coure, etc.

M. Jesús Pastor ha mostrat la seua satisfacció per la incorporació d'una nova empresa deriva de la UA al Parc Científic. «Calpech és un clar exemple de l'enorme potencial i talent investigador que tenim en la UA i de com els programes d'emprenedoria posats en marxa per la UA donen fruits de tanta qualitat i futur com la vostra empresa», ha assegurat la vicerectora.

Pujar