elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Parc Científic de la UA acull el laboratori d'R+D de Laminar Pharma

El Parc Científic de la UA acull el laboratori d'R+D de Laminar Pharma
  • La farmacèutica instal·larà en una de les naus del Parc Científic el seu laboratori per a la investigació de nous mètodes de síntesi química

  • L'empresa biotecnològica es troba en la segona ronda de finançament amb Fellow Funders a la recerca d’1,2 milions d'inversió privada

MÉS FOTOS
El Parc Científic de la UA acull el laboratori d'R+D de Laminar Pharma - (foto 2)

L'empresa biofarmacèutica Laminar Pharma, empresa derivada de la Universitat de les Illes Balears, ha resultat adjudicatària d'una de les naus semi-industrials que el Parc Científic d'Alacant posa a la disposició d'empreses innovadores vinculades al seu ecosistema.

Laminar Pharma, que es va vincular al Parc Científic de la Universitat d'Alacant el passat 8 de març, ha accedit a aquest espai per a implementar el seu laboratori d’R+D, en el qual desenvoluparà la seua investigació sobre nous mètodes de síntesi química de medicaments, com també els processos d'escalat i optimització d'aquests nous mètodes. Per a fer-ho, comptarà amb el suport obtingut de sinergies amb altres empreses del Parc i del talent de la mateixa Universitat d'Alacant.

A més, l'empresa biotecnològica va arrancar a principi de mes la segona ronda d'inversió per a tractar de captar 1,2 milions d'euros d'inversió privada, fons que aniran destinats a finalitzar la investigació clínica del seu fàrmac LAM 561 contra una mena de tumor cerebral molt agressiu. El tiquet mínim per a poder invertir és de 758 euros a través de la plataforma d'inversió Fellow Fundesrs.

Laminar Pharma és una empresa biofarmacèutica centrada en el descobriment, disseny racional i desenvolupament clínic de fàrmacs. Tots aquests compostos es basen en un nou enfocament terapèutic: la meliteràpia: teràpia lipídica de Membrana (Membrane Lipid Therapy, MLT), la qual se centra en els lípids de la membrana en lloc d'actuar directament sobre proteïnes o ADN com fan la majoria de les medicines.

Pablo Escribá, conseller delegat de Laminar Pharma, va assenyalar la seua satisfacció per haver sigut adjudicatari d'aquest espai i va anunciar l'imminent inici dels treballs per a condicionar la nau i començar així els treballs de recerca de la mà de l'enorme talent present en la UA.

Per la seua part, Olga Francés, gerent del PCA, va donar la benvinguda a Laminar Pharma a les instal·lacions del parc i, alhora, va indicar que «amb aquest nou laboratori d'R+D+i en biotecnologia, el PCA s'aferma com a referent del sector a la província, amb l'expectativa de continuar creixent i atraient empreses biotecnològiques cap al Parc».

L'empresa va ser creada el 2006 com a entitat derivada de la Universitat de les Illes Balears (UIB) a Palma. L'objectiu de la companyia és que els fàrmacs de meliteràpia es convertisquen en tractaments de referència mundial per a malalties greus amb necessitats mèdiques no satisfetes com ara el glioblastoma i altres càncers agressius, com també malalties neurodegeneratives, metabòliques i inflamatòries. Amb això, asseguren, milloraran els resultats clínics i la qualitat de vida de molts pacients de tot el món.

 

Pujar