26 de novembre de 2020 26/11/20

La UA organitza tres trobades amb Javier Olivares

  El reconegut guionista Javier Olivares, creador de les aclamades sèries de televisió El Ministerio del Tiempo i Isabel, entre d'altres, participarà la setmana vinent en tres trobades organitzades pel Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la UA i el Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB).

  La primera activitat tindrà lloc dilluns que ve, 5 de març, a les 16.30 hores al jaciment universitari de l'Alcudia d'Elx, on Olivares participarà en el Cinefòrum l'Alcúdia 2018, que va iniciar el seu programa el mes de febrer passat. Aquesta activitat constarà de la projecció del capítol 21 de la sèrie El Ministerio del Tiempo, titulat «Cambio de tiempo», i un col·loqui posterior amb el seu creador. El dimarts 6 a les 12 hores, Javier Olivares serà al campus de la UA, concretament a les instal·lacions del CeMaB (Facultat de Filosofia i Lletres III), on mantindrà una xarrada col·loqui amb els assistents sobre el seu treball. El mateix dimarts a la vesprada, a les 19 hores, el protagonista oferirà una trobada en la Seu Universitària de Torrevella (Societat Cultural Casino de Torrevella, Paseo de Vistalegre, 14) amb la projecció del capítol de la seua sèrie El Ministerio del Tiempo «Tiempo de pícaros» i col·loqui posterior. Aquesta activitat s'emmarca en els diàlegs literaris a Torrevella «Sal con libros».

  Javier Olivares Zurilla

  Nascut a Madrid el 1958, és llicenciat en Història per la Universitat Complutense de Madrid i màster en Estètica per l'Autònoma de Madrid. Va exercir de crític d'art en la revista Làpiz i va ser redactor en cap de la Luna de Madrid.

  Ha sigut dramaturg amb adaptacions de Pantaleón y les visitadoras (Mario Vargas Llosa) i Tristana (Benito Pérez Galdós). Guionista de sèries espanyoles d'èxit com Los Serrano, Los hombres de Paco, Robles investigador, Pelotas, El secreto de la porcelana y Camino de Santiago, així com director argumental de les últimes temporades de Ventdelplà. És creador d'Isabel, Víctor Ros; Kubala, Moreno i Manchón; Infidels, i d'El Ministerio del Tiempo.

   

  Pujar