elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Macabre succés compartit en xarxes socials:: Una octogenària i el seu fill torturen fins a la mort un home a Alacant

Macabre succés compartit en xarxes socials:: Una octogenària i el seu fill torturen fins a la mort un home a Alacant
  • Els autors van difondre en xarxes socials imatges del torturat estirat a terra del seu pis, nu i amb un pal de fregar a la cara, va morir al cap de poques hores

Agents de la Policia Nacional han detingut una dona de 81 anys i el seu fill de 40 anys, com a presumptes autors de l'assassinat d'un home de 18 anys que van segrestar i torturar durant quinze hores, ensenyant-se amb ell fins a deixar-lo pràcticament sense vida, mort escasses 24 hores posteriors de ser traslladat a l'Hospital en estat crític, sent el possible origen dels fets, extorsionar la família del mort als que van enviar fotos i vídeos del seu familiar mentre li torturaven exigint-los un pagament de 30.000 euros a canvi de deixar-lo anar.

Un macabre succés, passat dijous passat dia set de setembre, amb el lamentable resultat d'una persona morta, ha estat aclarit en temps rècord per la Policia Nacional a Alacant, gràcies a la coordinació policial entre les diferents unitats de servei a la ciutat i la ràpida posada en funcionament dels protocols establerts en matèria de delictes violents.

La investigació, culminada en escassos dos dies, ha estat desenvolupada i coordinada estretament pel Grup d'Homicidis de la UDEV i el Grup Primer de Crim Organitzat, tots dos incardinats dins de la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant, que han comptat amb la col·laboració dels Grups Operatius de Resposta de la Comissaria d'Alacant Centre i de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana d'Alacant.


Dues investigacions paral·leles conflueixen en el fatídic succés

Dues investigacions paral·leles amb els mateixos actors van ser iniciades el mateix dia, dijous dia set de setembre, per la Policia Nacional. D'una banda, a mig matí del dia dels fets, s'havia rebut una comunicació des del consolat d'Algèria on feia referència a un possible segrest d'un ciutadà algerià resident a la ciutat.

Aquests fets havien estat posats en coneixement del Consolat Algerià per familiars de la presumpta víctima residents a l'estranger, que havien rebut vídeos i fotos a través d'una xarxa social del seu familiar en lamentables condicions, com a eina de pressió per aconseguir la finalitat lucrativa. En aquestes fotos, la víctima apareixia estesa a terra de cúbit supí, amb la cara tapada amb un pal de fregar, sagnant i molt magolat. El rescat exigit pel seu captor per deixar-lo anar era de 30.000 euros.

Els investigadors de Policia Judicial van iniciar les seves indagacions amb la premissa de localitzar el possible domicili de la víctima per comprovar-ne l'estat i certificar la veracitat dels fets, ja que en el comunicat no es disposava de cap dada relativa al seu domicili.

L'origen de la segona investigació

Paral·lelament a l'anterior, ja avançada la tarda del mateix dia, una dotació policial, va ser comissionada a un domicili on un equip d'assistència sanitària SAMUR estava atenent un home que estava en un domicili sagnant abundantment i que tenia diversos talls al llarg de tot el cos, presumiblement provocats per una tercera persona.

Quan els agents comissionats van arribar al lloc i van observar l'escenari, van detectar immediatament la possible comissió d'un fet delictiu de naturalesa extremadament violenta.

Hi havia un home estès a terra de cúbit supí, inconscient i greument ferit amb laceracions de talls i visibles contusions per tot el cos, el qual estava sent assistit pels serveis mèdics.

Amb ells, hi havia dues persones més, una dona i el seu fill, que van manifestar ser coneguts de la víctima i que se l'havien trobat en aquest estat pel que van telefonar als serveis sanitaris.

Segons les primeres manifestacions recollides pels agents a l'home present, aquest els va explicar que la seua mare i ell estaven de vacances a Alacant residint en un altre habitatge.

Pel que fa als fets, va manifestar que el seu amic, la víctima, juntament amb cinc individus més, li havien robat el dia anterior els seus diners i altres pertinences i que, després d'haver-les reclamat, el seu amic li va trucar per telèfon la matinada del dia dels fets per tornar-se-les.

No obstant això, va continuar relatant, el seu amic es trobava al lloc amb dos homes més desconeguts per a ell i no va aconseguir recuperar-les, marxant del lloc i deixant allà al seu amic amb aquests dos homes. Fins i tot va aportar la filiació d'un home a qui incriminava com a possible autor dels fets.

Finalment va dir, que a la tarda va anar amb la seua mare al domicili i van trobar el seu amic estès a terra i ferit, per la qual cosa van telefoonar als serveis sanitaris.

Donat el succés, quan els agents van adonar-ne la Brigada de Policia Judicial, es va activar el protocol de delictes violents.

La connexió entre les dues investigacions

Mentre que els agents acabaven de demanar les dades i compareixien a les dependències de Policia Judicial, dos coneguts de la víctima, desconeixedors del seu estat, es van personar a la Comissaria per informar la Policia que havien vist al perfil obert que un amic seu tenia en una xarxa social, fotos del seu amic estirat a terra del seu pis, nu i amb un pal de fregar a la cara i que pensaven que el tenien segrestat, sospitant del seu company de pis, un home la descripció del qual coincidia en característiques físiques amb l'individu que hi havia a la vivenda amb la víctima.

D'aquesta manera, va ser com es va creuar la investigació que els dos grups de Policia Judicial havien iniciat i es va establir la connexió entre tots dos fets, i es va disposar la detenció del sospitós.


Així les coses, es van desplaçar al lloc diverses dotacions policials que van arribar a l'escenari dels fets just en el moment en què la mare del sospitós estava netejant la sang del terra de l'habitatge amb un pal de fregar amb el presumpte propòsit de fer desaparèixer qualsevol vestigi possible que els poguera incriminar a ella i al seu fill, que en aquells moments no era a la vivenda.

Per aquest motiu i altres indicis amb què comptaven els investigadors la dona va ser detinguda i traslladada a dependències policials, i va començar en aquell instant la recerca del seu fill qui va ser localitzat i detingut una hora després. L'habitatge des d'aquell moment va ser rigorosament custodiat per la Policia Nacional fins a l'arribada dels investigadors amb la comissió judicial per a la pràctica de la inspecció ocular.

La Inspecció del lloc dels fets i les reveladores declaracions de testimonis

Posteriorment, gràcies a la minuciosa inspecció ocular duta a terme al lloc del succés sota mandat judicial, es van obtenir indicis clars sobre la possible successió dels fets confirmant-se totes les dades que manejaven els investigadors de Policia Judicial fins ara.

Taques de sang per tota la vivenda i mobiliari, i fins i tot al matalàs de la víctima, a qui havien capgirat intentant ocultar les restes de sang que tenia. Els vídeos i fotos que van enviar a la família, es va determinar que havien estat presos al mateix lloc on va ser trobada la víctima. El pal de fregar amb què l'arrestada va ser sorpresa pels agents intentant netejar les restes de sang, era la mateixa amb què li van tapar la cara quan li van fer la foto per exigir el rescat pel seu segrest, tot concordava amb la hipòtesi de treball establerta inicialment pels investigadors.

Un altre fet revelador, va ser la troballa de peces de roba que pertanyien a l'arrestat i que es veien clarament als vídeos i fotos, així com la documentació de la víctima trencada i ocultada dins de la cisterna del bany, a més de la presumpta arma blanca que van usar per torturar-lo.


Mort a causa de les lesions ocasionades

El funest desenllaç va ser comunicat des de l'hospital a la Brigada de Policia Judicial la tarda de l'endemà de l'ingrés hospitalari de la víctima. Vint-i-quatre hores després aproximadament, la víctima moria a l'hospital a causa d'un dels cops que havia rebut al cap.

Segons va revelar l'autòpsia, un fort traumatisme provocat per un cop amb algun objecte contundent al cap va ser la causa de la mort i el motiu pel qual va ingressar pràcticament en mort cerebral, cosa que va produir a la víctima una hemorràgia cerebral i un edema, derivant en una fallada multiorgànica. Talls per tot el cos inclòs les plantes dels peus, el fetge afectat i un pneumotòrax, a més d'altres lesions de consideració era l'esquinçador balanç de l'estat en què va quedar el cos del difunt.

La hipòtesi sobre la cronologia del succés

Tots aquests indicis, recollits pels agents amb prou diligència per evitar que els arrestats eliminessin proves, juntament amb la presa de declaracions a testimonis rellevants per a la culminació de la investigació, va permetre als agents de Policia Judicial establir una hipòtesi concreta sobre com van poder desenvolupar-se els fets.

Segons sembla, la víctima i l'arrestat feia dos dies que discutien sobre un possible robatori del primer al segon dels seus diners i documentació, a més de les claus del domicili on estava vivint amb la seua mare, diferent pel que sembla del lloc del crim.

Testimonis van presenciar com en una ocasió, l'arrestat l'increpava en actitud violenta perquè se les tornés, no obstant, la víctima no donava importància al fet.

La matinada del dia dels fets, l'arrestat es va presentar a la vivenda de la víctima insistint a recuperar les seves pertinences, podent ser aquest el moment en què es va haver de produir una discussió que va concloure amb la víctima ferida i en mal estat, possiblement pel cop al cap que li va provocar la mort un dia després.

Des d'aquell moment i durant les quinze hores següents, l'arrestat, presumiblement amb l'ajuda de la seua mare, va haver de sotmetre la víctima a un constant i innecessari patiment, ensenyant-se de manera que el van deixar pràcticament sense vida, manifestant un gran menyspreu a la intimitat i dignitat de la víctima, en haver exposat les imatges de la víctima en el perfil obert de la seua xarxa social, nu i en un lamentable estat provocat per la tortura a què el van sotmetre, amb un pal de fregar tapant-li la cara.

Finalment, mare i fill, possiblement en veure que la víctima no reaccionava i estava inconscient (estat en què el van trobar els sanitaris) van intentar ocultar els fets, telefonant als serveis sanitaris i simulant que l'havien trobat en aquest estat.

Els arrestats, home de 40 anys i la seua mare de 81 anys, tots dos de nacionalitat algeriana, van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia d'Alacant, acusats dels delictes d'assassinat, segrest i delicte contra la intimitat. immediat ingrés a la presó provisional per a l'home mentre que la dona va ser posada en llibertat després de la seva compareixença al Jutjat.

MÉS FOTOS
Macabre succés compartit en xarxes socials:: Una octogenària i el seu fill torturen fins a la mort un home a Alacant - (foto 2)
Macabre succés compartit en xarxes socials:: Una octogenària i el seu fill torturen fins a la mort un home a Alacant - (foto 3)
Pujar