2 de desembre de 2020 2/12/20

Natxo Bellido: "El Bipartit no està en condicions de donar lliçons a ningú. És un govern sense pressupost, amb la gestió social descoordinada i sense haver tret encara les ajudes a pimes i autònoms"

Natxo Bellido: "El Bipartit no està en condicions de donar lliçons a ningú. És un govern sense pressupost, amb la gestió social descoordinada i sense haver tret encara les ajudes a pimes i autònoms" - (foto 1)
  • Compromís insta a l'Alcalde a no fer el ridícul donant lliçons, a deixar d'anar per lliure i a no jugar al partidisme per tapar el fracàs de la seua gestió, també reclama la convocatòria d'una Junta de Portaveus urgent

Des de Compromís per Alacant s'ha denunciat que el Bipartit de dretes d'Alacant no està en posició de donar lliçons a ningú, i menys encara al Govern del Botànic. "Estem parlant d'un govern municipal que no ha sigut capaç encara d'aprovar pressupostos, tot i estar quasi a mitjan any, que no està sent capaç d'atendre l'emergència social de la ciutat i la gestiona sense saber coordinar-se amb el teixit social i veïnal. A més, a diferència, de la resta de grans ciutats valencianes encara no ha obert la convocatòria de les ajudes a pimes i autònoms. És el paisatge del fracàs d'una gestió que no poden tapar ara mitjançant voler donar lliçons que no tenen legitimitat per a fer-ho, i més aviat l'aboquen al ridícul", hi ha asseverat Natxo Bellido, portaveu de coalició progressista.

Per això, des de la coalició progressista han insistit en la demanda de convocar una Junta de Portaveus urgent, tal com han demanat des de divendres a la nit. "En eixe marc, tal com estem fent en altres temes, podem arribar a acords i fer una demanda dels informes al Govern Central i la Conselleria de Sanitat sobre l'estat actualitzat de les àrees de salut de la ciutat d'Alacant. En eixe espai polític i institucional podem sumar-nos a la posició del Govern del Botànic de revisar com més prompte millor la situació de la Comunitat Valenciana, així com a la demanda al Govern Central de clarificar les regles del joc i no variar-les sobre la marxa. I sobretot, exigir, com ha fet la Vicepresidenta Oltra, equitat en el tractament a tots els territoris de l'Estat i màxima transparència. Estem farts del maltractament econòmic sistemàtic de l'Estat a la societat valenciana", ha reclamat Bellido.

Des de Compromís han afegit que cal respectar i assumir les directrius de les autoritats sanitàries amb tot el rigor, però des de l'equitat i la transparència, d'altra banda reclamen que cal resoldre la incoherència que suposa no ser zona prioritària per a rebre els recursos econòmics de l'Estat i poder reforçar així l'atenció sanitària i, per contra, no ser aptes per a passar a una nova fase de l'Estat d'Alerta. Segons ha insistit Bellido "les dues coses alhora no quadren i resoldre això serà demanat per Compromís des de les institucions".

La coalició progressista al Bipartit a fer els deures, a millorar la resposta a la crisi en la ciutat, a poder avançar al ritme d'altres ciutats i a deixar de fer soroll partidista quan el més important en estos moments és reforçar la unitat institucional a Alacant. "Podem fer-ho a través de mecanismes com la presa d'acords conjunts en el marc de la Junta de Portaveus. I resulta bàsic seguir enviant un missatge de prudència a la ciutadania, que tot i la frustració, deu seguir observant amb total claredat les restriccions a la mobilitat per a poder seguir salvant vides, que seguix sent la màxima prioritat en esta crisi. Volem passar de Fase amb totes les garanties sanitàries, però alhora exigim més transparència i més equitat per part del Govern Central", ha conclòs Bellido.

Pujar