elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mazón atén les demandes d'Alacant en matèria social, educativa i sanitària

Mazón atén les demandes d'Alacant en matèria social, educativa i sanitària
  • El president de la Generalitat es reuneix amb l'alcalde i anuncia la reactivació dels projectes pendents

MÉS FOTOS
Mazón atén les demandes d'Alacant en matèria social, educativa i sanitària - (foto 2)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat la posada en marxa d'un “projecte integral” per a “compensar” a la ciutat d'Alacant i reactivar els projectes socials i infraestructures pendents durant els últims anys.

Així ho ha manifestat durant la seua primera visita institucional a un ajuntament, que segons ha subratllat, ha volgut que fora l'Ajuntament d'Alacant. Després de recórrer les instal·lacions, el president s'ha reunit amb l'alcalde de la ciutat, Luis Barcala, per a abordar actuacions d'interés per a totes dues administracions.

El cap del Consell ha explicat que, entre altres assumptes, s'ha tractat sobre l'execució de centres educatius i sanitaris, habitatges socials, l'agilitació de l'Estació d'Estels, així com del Centre de Congressos perquè, segons ha manifestat, “és el moment de la ciutat d'Alacant”.

Mazón ha explicat que els responsables de les actuacions de l'administració autonòmica a Alacant treballaran amb els responsables de les diferents àrees municipals per a “acurtar i agilitzar” els terminis administratius previstos en els projectes ja compromesos.

Centre de Congressos

Així mateix, ha avançat que la Generalitat participarà al costat de l'Ajuntament i la Diputació d'Alacant en un “consorci tripartit” per a fer realitat la construcció, gestió i promoció del Centre de Congressos. En aquest sentit, ha anunciat que la Generalitat inclourà una partida pressupostària en els comptes públics de 2024 per a finançar el projecte, i ha apuntat la possibilitat d'incloure la col·laboració públic-privada, així com la participació de l'Administració de l'Estat.

Referent a això, el president també ha indicat que sol·licitarà pròximament una reunió entre les tres principals administracions implicades a fer realitat “un de les fites més importants del panorama de congressos internacional”.

Pujar