6 de juny de 2020 6/6/20

Marzà invita a la participació en la competició autonòmica de Formació Professional Skills 2017 a Alacant

  La conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat el Campionat Autonòmic de Formació Professional Skills 2017 del 27 de novembre a l'1 de desembre. Aquest esdeveniment es realitzarà a la Institució Firal Alacantina i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

  Aquestes competicions tenen com a objectius promocionar els ensenyaments de Formació Professional i millorar la seua qualitat mitjançant l'estímul i la motivació dels alumnes i els docents, i, al mateix temps, reconéixer la labor del professorat i crear un punt de trobada entre empreses, docents i estudiants en què es fomenten les relacions entre els diferents centres formatius.

  Segons el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, "aquesta competició constitueix un valuós instrument divulgatiu de la Formació Professional i és una mostra de la qualitat i excel·lència de l'alumnat que cursa cicles formatius de Formació Professional". "CV Skills 2017 és, a més, un mitjà magnífic per a estimular el professorat i les empreses col·laboradores que treballen de forma conjunta per a mostrar el millor dels nostres estudiants, les seues capacitats professionals en especialitats cada vegada més globalitzades, i que en un futur s'incorporaran al mercat laboral", ha afegit.

  Skills 2017, a escala autonòmica, reuneix fins a 26 especialitats diferents orientades a l'alumnat valencià matriculat en Formació Professional durant el curs 2017/2018. Els participants seran alumnes que en 2018 tinguen una edat màxima de 22 anys, a excepció del Skill de Mecatrònica, que poden tindre fins a 25 anys.

  Entre les modalitats de la competició es troben transport i logística (reparació de carrosseria, tecnologia de l'automòbil i pintura de l'automòbil), construcció i instal·lacions (llanterneria i calefacció, instal·lacions elèctriques, ebenisteria, fusteria, jardineria paisatgística i refrigeració), fabricació (mecatrònica, disseny mecànica-CAD, CNC-tornejament i fresatge, soldadura, control industrial i electrònica), informàtica i comunicacions (desenvolupament web i animació 3D i jocs), arts creatives (floristeria, tecnologia de la moda i disseny gràfic) i serveis (perruqueria, estètica, pastisseria, cuina, serveis de restaurant i bar i cures auxiliars d'infermeria i atenció sociosanitària).

  Fins a la data, hi ha més de 260 alumnes competidors inscrits en el campionat autonòmic, procedents de més de 90 centres educatius valencians. Els guanyadors, a més, podran accedir a la fase nacional del campionat. D'altra banda, prop de 6.000 alumnes procedents de més de 150 centres educatius visitaran la competició.

  A la inauguració, el pròxim 27 de novembre, assistirà la directora general de Formació Professional i Ensenyaments en Règim Especial, Marina Sánchez i el conseller visitarà el campionat durant la setmana i assistirà a l'acte de cloenda i de lliurament de medalles.

  Pujar