27 de setembre de 2020 27/9/20

Marta Martín: “El PSOE i els seus socis de Compromís es volen carregar els centres d'educació especial”

Marta Martín: “El PSOE i els seus socis de Compromís es volen carregar els centres d'educació especial” - (foto 1)
  • Cs elevarà al Defensor del Poble i a les Corts la denúncia dels pares del *Somni per la imposició d'un nou horari decidit unilateralment pel Consell

MÉS FOTOS
Marta Martín: “El PSOE i els seus socis de Compromís es volen carregar els centres d'educació especial” - (foto 2)

“El PSOE i els seus socis de Compromís ja donen mostres que es volen carregar els centres d'educació especial i han començat pels que funcionen i són un emblema, com El Somni”. Així ho ha assegurat la diputada i candidata al Congrés, Marta Martín, després d'una trobada mantinguda amb mares d'alumnes d'aquest centre al qual ha assistit també la diputada autonòmica Yaneth Giraldo. Totes dues diputades han anunciat que traslladaran les queixes i reivindicacions del col·lectiu a les Corts, “i també acompanyarem als pares de centres d'educació especial al Defensor del Poble perquè prenga mesures”.

Les representants de Ciutadans han sigut informades que en el Centre El Somni, l'únic a Alacant que imparteix d'educació especial per a alumnes de Secundària i Formació Professional, “la Conselleria d'Educació ha imposat un horari en contra del criteri dels pares sense donar més explicacions”, ha explicat Martín. La diputada ha rebutjat que “es vulneren els drets dels pares. Rebutgem de ple que es prenguen mesures que, segons els tutors d'aquests xiquets, introduiran canvis perjudicials en la seua rutina. Cal tindre sensibilitat i entendre que no tenen l'autonomia i aquest horari per a ells suposa una dificultat afegida”, ha insistit.

Giraldo ha detallat que “el canvi d'horari no és un tema menor. Afecta a les preses de la medicació, a les seues hores de descans i de menjar i a les activitats extraescolars necessàries per al seu desenvolupament, que ja no es podran realitzar, i tot això sense donar cap raó que ho justifique”. Segons la diputada, “la Conselleria continua marcant el seu autoritarisme impedint que els pares puguen decidir. Així estan boicotejant als col·legis especials perquè no defensen realment una integració d'aquests xiquets, que hauria de ser atenent les capacitats que tinga cadascun”.

Martín, per part seua, ha volgut deixar clar que “des de Ciutadans defensarem l'educació inclusiva contemplant educació especial, aules especials en centres ordinaris i aules ordinàries”.

Pujar