24 de novembre de 2020 24/11/20

L’obra de teatre familiar ‘Sabates noves’ es representa al Teatre Arniches

L’obra de teatre familiar ‘Sabates noves’ es representa al Teatre Arniches - (foto 1)
  • La història, contada per Tian Gombau, narra les vivències d’un xiquet que estrena sabates i com va creixent i descobrint el món

L’extensa programació del mes de març al Teatre Arniches d’Alacant comença amb l’espectacle familiar ‘Sabates noves’, una obra teatral d’objectes de la companyia Tian Gombau-L’home dibuixat que es representarà diumenge que ve 1 de març a les 12.00 hores.

‘Sabates noves’ és un espectacle infantil i familiar amb forts valors pedagògics, que parla del creixement i les emocions d’una manera poètica i senzilla. Les diferents caixes de sabates serveixen de material base per a contar aquesta història, de la mateixa manera que abans s’utilitzaven per guardar la nostra memòria mitjançant fotos, objectes, tresors, etc.

La història, contada per Tian Gombau, narra les vivències d’un xiquet que estrena sabates i se’n va al riu a berenar. Pel camí, descobreix el món que l’envolta al mateix temps que les seues sabates van acumulant experiències i ell creix poc a poc. La mida de les sabates ens acompanya en el transcurs dels anys, com també ho fan les diferents caixes de cartó.

A través d’un viatge iniciàtic, d’aprenentatge, de descobriment i de vincle amb la naturalesa, l’obra busca que els xiquets i xiquetes s’endinsen en l’aventura, i que els adults connecten amb la seua infantesa en recordar cançons populars, el pas del temps i la relació amb la naturalesa.

Les entrades per a aquest espectacle es poden adquirir en l’enllaç següent: https://ivc.gva.es/val/escena-val/programacio-escena/teatre-arniches-dalacant/sabates-noves-ali-v.

Una ampla proposta centrada en les arts escèniques

Fins a 9 activitats culturals ha programat l’Institut Valencià de Cultura al Teatre Arniches aquest mes de març. ‘Sabates noves’ inicia una programació plena d’espectacles teatrals de gran qualitat i per a tots els públics. El pròxim dissabte 7 de març es representarà ‘La casa de Bernarda Alba’, una adaptació del TNT (Centre Internacional d’Investigació Teatral)-El Vacíe de la magnífica obra de Federico García Lorca.

La companyia Esclafit Teatre representarà el divendres 13 l’obra ‘@Rita_Trobador’, la història de tres dones amb tres mirades diferents en el temps, que a la fi, són una sola veu. El mateix cap de setmana, el Teatre Arniches acollirà els espectacles ‘Eh Man Hé, la mecánica del alma’ i la ‘Poubelle plus belle o trash’ de Zero en Conducta.

‘El misteriós cas de Houdini’, dirigit per Nacho Diago, reunirà llenguatges com el teatral i l’audiovisual amb un espectacle familiar amb videomapatge, marionetes i màgia que tindrà lloc el divendres 20. D’altra banda, ‘Próximo’ narrarà el dissabte 21 una història d’amor en la distància mitjançant el Whatsapp, Skype, telefonades i flirtejos en xarxes socials.

El divendres 23 de març, s’estrena a Alacant ‘Godot’, una producció pròpia de l’Institut Valencià de Cultura, amb text de Juli Disla i dramatúrgia i direcció de Jaume Pérez. En la funció, el teatre serà un laboratori de relacions amb contacte directe, ja que en l’obra tots els actors són espectadors i tots els espectadors poden ser actors.

Finalment, el músic Joan Miquel Oliver tancarà la programació de març a l’Arniches amb la presentació d’‘Elektra’, la tercera entrega d’una trilogia musical iniciada en 2015 juntament amb el pintor Albert Pinya.

Podeu consultar tota la programació en l’enllaç següent: https://ivc.gva.es/val/escena-val/programacio-escena/teatre-arniches-dalacant.

Pujar