17 d’octubre de 2019 17/10/19

L'IVC presenta 'Curts 2017' al Teatre Arniches

El Teatre Arniches projecta aquest dijous, a les 18 hores i a les 20.15 hores, el programa 'Curts 2017', que forma part de la programació de la Filmoteca de l'IVC a Alacant.

Al Teatre Arniches podran veure's les nou produccions seleccionades per a 'Curts 2017': 'Marhaba', d'Emilio Martí; 'Bienvenido a casa', de Miguel León Marcos; 'Life in boxes', d'Alexander Lemus; 'Primeros días', de Luis E. Pérez Cuevas; 'The Neverending Wall', de Silvia Carpizo; 'El vestido', de Javier Marco; 'The Stunt Manual', de Ben Fernández; 'The Fourth Kingdom', d'Adán Aliaga i Àlex Lora, i 'El invernadero', de Ramón Alós.

Abans de les dues projeccions, el director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'IVC, José Luis Moreno, acompanyat per la coordinadora territorial de l'IVC a Alacant, Alicia Garijo, presenta el programa de promoció de curtmetratge valencià 'Curts 2017'.

L'acte de presentació compta també amb la participació de la productora Isa Feliu i del director alacantí Adán Aliaga, responsables de 'The Fourth Kingdom', nominat a la categoria de millor curtmetratge documental als premis Goya i guanyador de premis al Festival Big Sky de Montana, Documenta Madrid, Docs València o el Brooklyn Film Fest, entre d'altres.

El curtmetratge de ficció 'El vestido', de Javier Marco, i la producció d'animació 'The Stunt Manual', de Ben Fernández, són també produccions alacantines.

'Curts Comunitat Valenciana 2017'

L'Institut Valencià de Cultura promou l'edició d'un catàleg de curtmetratges de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de difondre tant en l'àmbit autonòmic com a escala nacional i internacional una selecció dels curtmetratges més destacats fets per directors valencians.

El programa 'Curts Comunitat Valenciana' també proporciona un diagnòstic anual de la situació de l'audiovisual valencià i sobre les seues tendències, estils i interessos.

Tres documentals, tres pel·lícules d'animació i tres de ficció conformen el catàleg de 'Curts 2017'. Emmarcada dins del Pla d'internacionalització de les indústries culturals i creatives del Pla estratègic cultural "Fes Cultura", aquesta iniciativa pretén promocionar i donar a conéixer la producció anual del curtmetratge valencià en festivals nacionals i internacionals, així com en la indústria audiovisual.

Amb l'edició del DVD que acompanya el catàleg i l'accés en línia, els directors i productors d'aquests nou curtmetratges tenen un instrument molt útil per a obrir noves finestres de projecció a tot el món i trobar nous públics per a les seues pel·lícules.

Dels nou curtmetratges seleccionats en la convocatòria de 2017, quatre han tingut ajudes a la producció convocades per l'IVC: 'El invernadero', 'Primeros días', 'The Neverending Wall' i 'Bienvenido a casa'.

 

ocultar
L'IVC presenta 'Curts 2017' al Teatre Arniches
Pujar