22 d’octubre de 2019 22/10/19

L'IVC Alacant presenta la programació del pròxim trimestre en un esmorzar de premsa

  L'Institut Valencià de Cultura ha presentat la programació del primer trimestre del 2019 al Teatre Arniches durant un esmorzar de premsa que ha oferit Alicia Garijo, directora territorial de l'IVC Alacant, per a explicar totes les novetats de la primera part de l'any.

  Pel que fa a teatre, quatre obres componen l'oferta escènica de l'Arniches durant el primer trimestre: 'Nada que perder', de la companyia Teatro Cuarta Pared (Madrid), que visiten per primera vegada Alacant, serà la primera obra a representar-se, el 25 de gener. Vindrà seguida el 15 de febrer per 'El nom', l'espectacle de Companyia Teatre Micalet, que posa en escena com un enfrontament sense importància farà esclatar els vertaders conflictes entre els protagonistes.

  Seguirà 'Chucho' el 9 de març, un text de Mafalda Bellido que va guanyar el II Torneig de Dramatúrgia Valenciana i que és interpretat per la mateixa autora. Finalment, Companyia de Teatre Hongaresa posarà en escena 'La piedra de la locura', de Paco Zarzoso.

  A més, cinc espectacles componen el cicle "Som menuts", entre els quals destaquen teatre per a bebés, teatre gestual, dansa, titelles i teatre d'objectes. El 13 de gener, Imaginart presenta 'Planeta Ka', un espectacle-instal·lació sensorial per a xiquets i xiquetes d'1 a 3 anys, amb tres passes seguits.

  El 2 de febrer, la companyia argentina Un Poyo Rojo presentarà el seu espectacle homònim, una divertida comèdia a mig camí entre el teatre, la dansa i el contorsionisme.
  El 10 de març, la companyia de La Rioja El Patio portarà a l'Arniches el seu espectacle guardonat de petit format 'A mano', de titelles amb fang i objectes.

  Addaura Teatre Visual portarà el 24 de març 'Embrossa't', una obra basada en la poesia visual de Joan Brossa en què es mesclen dansa, màgia, objectes, projeccions, titelles i ombres.

  Pel que fa a la dansa, el 19 de gener, Carmen Werner i Roberto Torres presenten l'espectacle 'Una vez más', mentre que en l'apartat musical, el Teatre Arniches rebrà la visita dels guardonats Els Jóvens, que presentaran el seu primer disc homònim el 27 de gener després de ser la gran sorpresa del panorama musical valencià el 2018.

  També, el grup 'indie' Tardor portarà el seu disc 'Patraix' el diumenge, 17 de febrer, i finalment tindrà lloc el concert de Guillem Albà & La Marabunta, un espectacle que ha recollit tres premis del públic i que ja ha sigut vist per més de 80.000 persones.

  A més, continua en la programació de La Filmoteca i també se celebrarà 'Proyecta', una activitat adreçada als escolars, a més de la campanya escolar, que oferirà quatre espectacles de música, dansa i teatre d'objectes per als més menuts. El mes de març conclourà al Teatre Arniches amb la Trobada de Teatre Jove, organitzada per l'Institut Valencià de la Joventut i que visita Alacant per primera vegada.

  ocultar
  L'IVC Alacant presenta la programació del pròxim trimestre en un esmorzar de premsa
  Pujar