elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Institut Valencià de Cultura presenta ‘Los Remedios’ i ‘El meravellós viatge de la Lea’ a l’Arniches

L’Institut Valencià de Cultura presenta ‘Los Remedios’ i ‘El meravellós viatge de la Lea’ a l’Arniches
  • ‘Los Remedios’, un dels espectacles més aclamats de la temporada per crítica i públic, arriba a l’Arniches el divendres 4 de juny

L’IVC ofereix dues propostes teatrals al Teatre Arniches aquest cap de setmana. El divendres 4 de juny a les 20.00 hores es representa ‘Los Remedios’ de Fernando Delgado-Hierro. En paraules d’Alicia Garijo, delegada territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant: “Encara que per a nosaltres tota la programació és important, cal reconéixer que la cita amb ‘Los Remedios’ és especial, per la gran repercussió que ha tingut l’espectacle tant en la crítica com en l’impacte que ha causat en el públic, que l’ha acomiadat de totes les sales on s’ha representat a colp d’ovació”, i afig: “També ens fa especial il·lusió rebre professionals alacantins, com és el cas de l’actriu i cantant Gloria Sirvent, que ens visita amb la producció ‘El meravellós viatge de la Lea’ dins de la nostra programació Som Menuts”.

‘Los Remedios’ és un text de Fernando Delgado-Hierro, i dirigit per Juan Ceacero i interpretat pel mateix Delgado-Hierro i Pablo Chaves.

Després de passar pel teatre María Guerrero de Madrid, es va convertir en una de les obres més demandades del Centre Dramàtic Nacional i va esgotar totes les localitats al cap de pocs de dies de l’estrena.

‘Los Remedios’ és una història d’autoficció creada a partir de les vivències de l’autor i intèrpret Fernando Delgado-Hierro, que a més comparteix orígens amb el seu company de repartiment, Pablo Chaves. Dos amics de la infància, criats al popular barri de Los Remedios de Sevilla, s’ajunten per a tractar d’entendre’s a força de representar-se: a ells mateixos, a les persones que van marcar el seu desenvolupament, i al context social que va forjar la seua identitat. Un espectacle que indaga en la necessitat de la representació i en la seua capacitat transformadora. És una peça sobre l’amistat com a resposta davant del desconcert.

La proposta familiar del Teatre Arniches per al cap de setmana serà el dissabte 5 de juny a les 19.00 hores. Dins del cicle Som Menuts, arriba ‘El meravellós viatge de la Lea’ de Gloria Sirvent i Mercè Vila Godoy.

L’espectacle ens trasllada a l’univers interior i imaginari d’una xiqueta de 5 anys, en un únic i irrepetible viatge estiuenc en caravana, amb les seues dues mares, i planteja una història en què, a través del teatre, la música i el joc, es plantegen temes com les diversitats culturals i familiars.

Sota la direcció de Mercè Vila Godoy, l’actriu i cantant alacantina Gloria Sivent protagonitza aquesta història íntima i poètica plena d’objectes i joguets xicotets que prenen vida, un projecte en què intervenen tres professionals alacantins més: Ovidio López i Enrique Pedrón ‘el Palmera’ han fet la música original i les cançons i Richard Cano les mescles de la música. Gloria Sirvent ha comentat que: “Alacant sempre és un lloc especial per a mi, al qual he tornat moltes vegades gràcies a Alicia Garijo, directora del Teatre Arniches, que em dona l’oportunitat com a alacantina de poder actuar a la meua ciutat. És molt il·lusionant tornar a la teua terra i treballar al teatre on he actuat tantes i tantes vegades.”

Venda d’entrades en:

‘Los Remedios’:

https://ivc.gva.es/val/ivc-val/programacio-ivc/teatre-arniches-d-alacant/los-remedios-de-fernando-delgado-hierro-v

‘El meravellós viatge de la Lea’:

https://www.instanticket.es/#/detalle/VIATGELEA@Janto_SAB/ARNICHES

Pujar