22 d’octubre de 2019 22/10/19

L'Institut Valencià de Cultura presenta la programació del proper trimestre a Alacant

L'Institut Valencià de Cultura presenta la programació del proper trimestre a Alacant - (foto 1)

  L'Institut Valencià de Cultura ha presentat la programació del segon trimestre del 2019 a la ciutat d'Alacant durant un esmorzar de premsa que ha oferit Alicia Garijo, directora territorial de l'IVC Alacant, per explicar totes les novetats de la última part de la temporada, coincidint amb el dia mundial del teatre.

  Són 44 activitats les que formen l'oferta escènica del Teatre Arniches durant aquest trimestre. Cal assenyalar, a més de la programació pròpia, la presència d'activitats incloses en programes i festivals com Mostra Visible, Abril en Dansa, Festival de Cine d'Alacant, Tercera Setmana i la presència dels treballs de les aules de l'Associació cultural Asaute (aules de la 3a edat), Aules de la Universitat d'Alacant, Escena Erasmus o el Conservatori Superior de Música. Finalment, la Filmoteca Valenciana oferirà 10 projeccions, i s'ampliarà així un cicle més als ja habituals dedicats a la memòria històrica.

  Pel que fa a les arts escèniques, la programació començarà el divendres 5 d'abril amb dansa, amb l'espectacle de Sol Picó produït per l'IVC 'Animal de séquia', que es representarà al Teatre Principal d'Alacant. Una altra de les grans cites teatrals del trimestre serà el 13 d'abril amb Lluís Homar que representarà 'Terra Baixa'.

  Al maig, serà el moment de la proposta musical de la temporada, amb el concert d'El Diluvi el dissabte 4 de maig. També arribarà a l'Arniches 'Kassandra', l'espectacle de Temporada Alta i el Teatre Nacional de Catalunya, que tindrà lloc el 10 de maig. Les noves tecnologies tindran un paper destacat el 18 de maig amb l'arriscada obra 'Control Freak', de Kulu Orr, i el mes conclourà amb Sergi López que interpretarà 'Non solum' el dia 25 i amb l'exitosa 'Tirant' la coproducció de l'Institut Valencià de Cultura i de la Compañía Nacional de Teatro Clásico que ha passat ja per València, Madrid i Castelló i que arribarà a Alacant el dia 31.

  Una de les col·laboracions més destacades del trimestre és la coorganització d'Alacant Mostra Visible, primera edició de la mostra de cinema i cultura sobre diversitat sexual, d'identitat i gènere, que tindrà lloc entre els dies 1 i 7 d'abril amb un bon nombre de projeccions de curts, llargmetratges i documentals que exploren diferents facetes de la visibilitat LGTBI.

  Emmarcats dins 'Abril en dansa', tindran lloc dos espectacles que acostaran la dansa als públics de l'Arniches: 'Canvas of bodies' de Taiat Dansa, 'Ikebana' de Proyecto Good i 'A re-enactment of Gertrud Bodenwieser's viennese
  expressionism', de la companyia Off Verticality i de la universitat austríaca Anton Bruckner.

  Programació didàctica i familiar

  Com sempre, la programació didàctica i familiar té una gran importància a l'Arniches i en aquesta última part de la temporada s'han programat tres espectacles dins del cicle 'Arniches menut': 'Piccoli sentimenti', teatre d'objectes de Thof Théatre el 12 i 13 de maig; 'Lil·liput' de l'Horta Teatre el 26 i 27 de maig. A més, es presenten dos espectacles destinats a tots el públics: estem parlant de Kulu Orr amb 'Control freak' i 'Seu-te!', d'Acrobàcia Mínima el 14 de juny.

  ocultar
  L'Institut Valencià de Cultura presenta la programació del proper trimestre a Alacant
  Pujar