elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'exposició del ninot d'Alacant obri les seues portes

L'exposició del ninot d'Alacant obri les seues portes
  • La Federació de Barraques ha organitzat una mostra sobre els 90 anys d'història de les barraques

MÉS FOTOS
L'exposició del ninot d'Alacant obri les seues portes - (foto 2)
L'exposició del ninot d'Alacant obri les seues portes - (foto 3)
L'exposició del ninot d'Alacant obri les seues portes - (foto 4)
L'exposició del ninot d'Alacant obri les seues portes - (foto 5)

L'exposició del ninot ha obert avui les seues portes a la sala d'exposicions de la Llotja del Peix. A més dels ninots de les 89 comissions fogueriles, la Federació de Barraques ha organitzat una exposició commemorativa dels 90 anys d'història de les barraques carregada de records, fotografies i, com no podia ser d'una altra manera, les seues ninots.

A l'acte d'inauguració han acudit els belleses del foc d’Alacant, Isabel Bartual Fernández i Noelia Vinal Rondón, acompanyades per les seues dames d’honor, autoritats com el regidor de festes, Manuel Jiménez i uns altres integrants de la Corporació Municipal; la presidenta de la Federació dels Fogueres de SANT JOAN, Toñi Martí-Zarco; el mestre major del Gremi d'Artistes, Joaquín Rubio, i membres de la Federació.

Una vegada tallada la cinta, els presents han recorregut el recinte i contemplat els ninots presentats per les comissions de fogueres i barraques. En finalitzar la visita, la comitiva ha votat als seus preferits per a ser salvats del foc.

“Estem en una situació anòmala, perquè enguany no hi haurà Fogueres, però després de la reunió mantinguda a la fi de març amb el Gremi d'Artistes concloem que fer l'exposició era una cosa positiva, perquè visibilitza la professió dels nostres artistes i renova les il·lusions. Es van remenar diferents alternatives, perquè teníem reservat l'espai, però va ser el Gremi qui ens va animar a portar-la avance. És important que en la mesura de les possibilitats continuem amb el calendari fester i que al juny, que és el nostre mes tinguem activitats de Fogueres, ha comentat la presidenta de la Federació, Toñi Martín-Zarco.

L'exposició romandrà oberta fins al dia 24 de juny, i els ninots indultats es coneixeran el 20 de juny. L'horari de visites és de dimarts a divendres 11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores; els dissabtes de 10.00 a 21.00 hores i diumenges de 10.00 a 14.00 hores.

Pujar