24 de novembre de 2020 24/11/20

L’espectacle familiar ‘DistanS’ obri la programació de febrer al Teatre Arniches

L’espectacle familiar ‘DistanS’ obri la programació de febrer al Teatre Arniches - (foto 1)
  • La companyia VOL’E TEMPS representa aquest espectacle de circ dirigit al públic infantil el pròxim dissabte 1 de febrer

L’Institut Valencià de Cultura presenta l’espectacle familiar de circ ‘DistanS’ de la companyia VOL’E TEMPS al Teatre Arniches d’Alacant el pròxim 1 de febrer.

Aquest espectacle ha sigut guardonat amb diferents premis durant el passat 2019, com ara diversos reconeixements en els Premis de l’Associació de Circ d’Andalusia, el Premi FETEN i el Premi Lorca d’Arts Escèniques d’Andalusia al millor espectacle de circ.

‘DistanS’ aprofundeix en les emocions mitjançant la por i el risc que generen les disciplines circenses i la interpretació teatral. Per mitjà d’acrobàcies dinàmiques sobre la corda fluixa, malabars, música en directe i teatre gestual, el públic s’endinsa en una història pròxima i emocionant.

La responsable de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha comentat que “amb l’espectacle ‘DistanS’ i la resta de propostes d’aquest febrer volem normalitzar el fet artístic intentant acostar diferents expressions, llenguatges i codis artístics per a, d’aquesta manera, poder arribar al màxim nombre de persones i al públic familiar”.

Així, la història transcorre en una vella casa d’arbre on dos amics compartien les seues vesprades d’oci entre jocs, rialles, fantasies i complicitat mentre el temps passa i la distància és inevitable, tot i que no suposa caure en l’oblit. Els dos protagonistes troben la manera de poder continuar junts en la distància encara que la vida els porte per camins diferents.

‘DistanS’ parla d’amistat i dels records que continuen vius en el nostre interior malgrat el pas dels anys. També fa una mirada a la fragilitat de l’ésser humà, la ruptura, la soledat i l’amor que és capaç de regenerar i reconstruir la relació entre humans.

La venda d’entrades es troba disponible en l’enllaç: https://ivc.gva.es/es/escena/programacion-escena/teatro-arniches-de-alicante/vole-temps-presenta-distans.

Teatre i música en directe completen la programació de febrer al Teatre Arniches

Durant el mes de febrer, el Teatre Arniches ofereix una àmplia varietat cultural amb funcions de circ, teatre i música en directe que esdevé una programació d’alta qualitat i dirigida a diferents tipus de públic.

Destaca l’actuació musical de Carles Dénia, cantant guardonat amb el premi al millor disc de fusió, mestissatge i música urbana en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que oferirà el seu espectacle ‘Cant espiritual’ el dia 8 de febrer. El músic de Gandia adapta a l’Arniches els versos d’Ausiàs March amb tocs de jazz, flamenc i cant mediterrani tradicional.

El teatre en valencià també tindrà lloc en la programació amb l’obra ‘Hamlet’, de la companyia valenciana Bambalina Teatre Practicable. Adaptat i dirigit per Jaume Policarpo, l’espectacle revisa el clàssic de Shakespeare amb una peculiaritat: els personatges de l’obra són titelles. La funció es representarà el 14 de febrer, dins del IV Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Alacant.

També protagonitzada per titelles, però dirigida al públic infantil, trobem l’obra ‘Jon Braun’, de la companyia Anita Maravillas, un espectacle que ens porta a un poblat indi on el protagonista haurà de fer front a l’adversitat provocada pel segrest de la seua germaneta, a la qual haurà de rescatar. Aquest espectacle, que es troba dins del cicle ‘Som Menuts’, es podrà gaudir el dia 16 de febrer.

El dia 28 de febrer es representa l’obra ‘El pequeño poni’, una història basada en fets reals, de la companyia Flyhard Produccions, que tracta sobre l’assetjament escolar a Grayson, un xiquet de 9 anys que és maltractat per portar una motxilla dels dibuixos animats ‘My little pony’.

Pujar