elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’escriptor i periodista Héctor Abad Faciolince parlarà de “Colombia, memoria y olvido” en la Seu Ciutat d’Alacant

L’escriptor i periodista Héctor Abad Faciolince parlarà de “Colombia, memoria y olvido” en la Seu Ciutat d’Alacant
  • L’activitat forma part de la programació del Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA

 

L'escriptor colombià Héctor Abad Faciolince, també periodista, traductor i editor, impartirà la conferència “Colombia, memoria y olvido” en la Seu Ciutat d'Alacant, el dilluns pròxim, 16 de maig, a les 19 h, en la Seu Ciutat d'Alacant (Sant Ferran, 40), en un acte organitzat pel CeMaB. La presentació serà a càrrec de Beatriz Aracil Varón, directora del CeMaB, i Concepción Agüero, professora de literatura de la UA. L'activitat serà presencial fins a completar aforament.

Héctor Abad Faciolince naix a Medellín, Colòmbia, el 1958. Escriptor, periodista, traductor i editor colombià. Estudia filosofia, medicina, periodisme i poesia i narrativa al seu país i a Mèxic. Es gradua en Llengua i Literatures Modernes en la Universitat de Torí, Itàlia, i torna a Colòmbia l’any 1987. A l'agost d'eixe any son pare és assassinat per paramilitars, i a causa de les amenaces que rep s'exilia primer a Espanya, (desembre de 1987) i després a Itàlia (el 1988), on treballa com a lector d'espanyol de la Universitat de Verona fins a 1992. De retorn a Colòmbia va exercir diferents oficis. Va dirigir durant tres anys la revista de la Universitat d'Antioquia i va ser també director del fons editorial de la Universitat EAFIT. Actualment és columnista i assessor editorial del diari El Espectador. Col·labora també amb El País de Madrid, el NZZ de Zuric i altres publicacions nacionals i internacionals. Les seues novel·les han sigut traduïdes a diferents llengües, entre les quals l’anglès, el portuguès, l’italià, el xinès, el francès i l’alemany.

Ha publicat 15 llibres de narrativa, entre d’altres, Asuntos de un hidalgo disoluto, Basura (Premi Lengua de Trapo de narrativa innovadora) i Angosta. També El olvido que seremos, novel·la testimonial sobre la vida de son pare, Héctor Abad Gómez, que va ser assassinat en ple centre de Medellín per defensar els drets humans. La novel·la mostra la reconstrucció amorosa, pacient i detallada d'un personatge, el record d'una ciutat i d'una família, al costat d'una evocació melancòlica de la infantesa de l'autor. El olvido que seremos ha sigut portada al cinema per Fernando Trueba amb Javier Cámara com a protagonista (2021).

Pujar