elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'equip Roboluti_ON de Villena, torna a guanyar el torneig local de robòtica FIRST LEGO League 2021 que ha tingut lloc a la UA

L'equip Roboluti_ON de Villena, torna a guanyar el torneig local de robòtica FIRST LEGO League 2021 que ha tingut lloc a la UA
  • Passaran a la gran final FIRST LEGO League España que tindrà lloc el 26 i 27 de juny del 2021 en format virtual

MÉS FOTOS
L'equip Roboluti_ON de Villena, torna a guanyar el torneig local de robòtica FIRST LEGO League 2021 que ha tingut lloc a la UA - (foto 2)
L'equip Roboluti_ON de Villena, torna a guanyar el torneig local de robòtica FIRST LEGO League 2021 que ha tingut lloc a la UA - (foto 3)
L'equip Roboluti_ON de Villena, torna a guanyar el torneig local de robòtica FIRST LEGO League 2021 que ha tingut lloc a la UA - (foto 4)
L'equip Roboluti_ON de Villena, torna a guanyar el torneig local de robòtica FIRST LEGO League 2021 que ha tingut lloc a la UA - (foto 5)

L’equip Roboluti_ON, de l’IES Hermanos Amorós de Villena, es va alçar amb el gran Premi Fundació Scientia de la competició de robòtica FIRST LEGO League 2021 (FLL), que va tenir lloc a la Universitat d’Alacant el passat dissabte 15 de maig en format en línia. Per segon any consecutiu, aquest grup guanya el torneig i es garanteix passar a la final del FIRST LEGO League España que tindrà lloc el 26 i 27 de juny del 2021 en format virtual des de Tenerife. 50 equips procedents de 25 tornejos classificatoris de tota Espanya posaran en comú els seus projectes d’innovació, els seus robots i la integració dels valors FIRST.

Des de l’organització de l’FLL Alacant destaquen la gran faena, esforç i il·lusió de tots els joves participants, el suport d’entrenadors i entrenadores, i l’incondicional «suport» de famílies, amics i amigues perquè la competició haja sigut un èxit. En total, han arribat a aquesta fase local 12 equips en el programa FLL Challenge per a joves de 10 a 16 anys, i un equip a FLL Explore per a xiquets i xiquetes d’entre 6 a 9 anys, de centres educatius d’Alacant, Torre del Pla, Sant Vicent del Raspeig, Villena, Confrides, València i Sant Just Desvern (Barcelona).

Premis

A més del Premi Fundació Scientia a l’equip Roboluti_ON, es van lliurar altres reconeixements: el premi als Valors FIRST a la Miranda Global Robotics de la Miranda School (Sant Just Desvern ); premi al Projecte d’Innovació per a Invictus LEGO del Col·legi Puresa de María Cid (València); premi al Disseny del Robot per a l’equip Megarobotics del CEIP Antonio Machado (Torre del Pla); premi al Comportament del Robot també per a Roboluti_ON (Villena); i el Premi ROBOTIX a les Joves Promeses per a l’equip CEIP Gabriel Miró B d’Alacant..

L’esdeveniment, que es va fer en línia el passat cap de setmana, va comptar amb la intervenció de la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, que abans de conèixer els equips premiats, va destacar «el fonamental paper d’aquesta competició per al foment de les vocacions científiques i les carreres STEM, sobretot entre xiquetes per a fer més igualitària la ciència i la tecnologia».

La vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la UA, M. Jesús Pastor, va ser l’encarregada de donar la benvinguda a tots els assistents. En la intervenció va voler agrair a tots els equips l’esforç afegit que ha suposat haver de participar en un format virtual. «Ens han llevat la presencialitat, però no les ganes i la il·lusió per aquesta competició que la UA acull per segon any consecutiu», va subratllar.

A més, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, va voler enviar una salutació a tots els centres participants i donar l’enhorabona a la Universitat d’Alacant per organitzar aquesta iniciativa. «Necessitem moltes persones que s’enfronten a nous reptes amb ganes i il·lusió i que gaudisquen amb la ciència», va apuntar dirigint-se als equips.

Organitzadors

El torneig FIRST LEGO League Alacant, coordinat pels professors de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant Paco Pujol i David Tomás, ha comptat amb un equip de més de 30 voluntaris, jutges, àrbitres i tècnics, i també amb la col·laboració d’UA Divulga, projecte de divulgació del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica i la Unitat de Comunicació, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), el Departament de Tecnologia Informàtica i Computació, i l’Institut Universitari d’Investigació Informàtica de la UA, i Unniver.

La Fundació Scientia és l’entitat que impulsa FLL a Espanya amb la col·laboració com a socis del 20% de les universitats espanyoles, parcs tecnològics i entitats de promoció de la innovació. A més, la iniciativa és possible gràcies a la col·laboració d’empreses i entitats que acosten els participants a coneixements i professions STEAM com Robotix i Correus.

FIRST LEGO League és un programa internacional que fomenta les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves de 4 a 16 anys a través de la resolució de problemes reals del nostre món. Els joves prenen contacte amb la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, l’art i les matemàtiques (STEAM), i aprenen habilitats i competències que els seran molt valuoses per al futur professional i personal, entre aquestes: el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació. FLL té lloc en més de 110 països i participen més de 560.000 joves.

Pujar