elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'empresa emergent del Parc Científic de la UA, T2Mad, s'alia amb la multinacional Signe per a desenvolupar solucions tecnològiques de seguretat documental basades en cadenes de blocs (blockchain) i codis de barres (barcodes)

L'empresa emergent del Parc Científic de la UA, T2Mad, s'alia amb la multinacional Signe per a desenvolupar solucions tecnològiques de seguretat documental basades en cadenes de blocs (blockchain) i codis de barres (barcodes)
  • L’objectiu d’aquesta col·laboració és potenciar el desenvolupament de nous reptes en l’àmbit de la seguretat documental

L’empresa emergent alacantina T2Mad, vinculada al Parc Científic de la Universitat d’Alacant (PCA), ha formalitzat la seua aliança amb la multinacional del sector de seguretat documental Signe. L’objectiu d’aquesta col·laboració és potenciar el desenvolupament de nous reptes en l’àmbit de la seguretat documental, cada vegada més vinculada a tecnologies habilitadores i oferir una solució per a combatre el frau documental i la traçabilitat en institucions, empreses i governs que demanden solucions dirigides a potenciar la protecció dels documents.

Les dues empreses han desenvolupat una solució de seguretat documental integral multisuport que és capaç de sostenir la transició de la documentació digital al món físic. Un problema recurrent és que la seguretat aplicada als documents electrònics es perd en el moment en què són impresos. La solució desenvolupada fa possible introduir elements en el document que permeten la traçabilitat d’aquests i garanteixen la inalterabilitat i la integritat dels documents tractats, i poden obtenir sempre l’original independentment de la manera física, i d’una manera transparent.

La multinacional Signe és un referent internacional en la impressió de documents de seguretat amb una experiència de més de 40 anys en el mercat. Per part seua, T2Mad és una empresa emergent especialitzada a facilitar l’accés a actius físics i digitals basades en cadenes de blocs. Miguel Campoy, CEO de T2Mad va manifestar la importància d’aquest acord de col·laboració ja que «generarà solucions perquè documents sensibles puguen continuar estant protegits en la transició del document físic al digital, mitjançant marques d’aigua digitals i tecnologia BlockChain amb plenes garanties d’inalterabilitat i traçabilitat».

Els actuals mitjans d’impressió digital han propiciat un creixement elevat del frau documental amb un impacte econòmic significatiu per a empreses, institucions i governs. Per això, la col·laboració entre Signe i T2Mad, permetrà mantenir els estàndards de seguretat i traçabilitat dels documents en el pas d’aquests del medi físic al digital, mitjançant l’aplicació d’una tecnologia basada en la combinació de marques d’aigua digitals i cadenes de blocs que permetrà assegurar, gestionar i rastrejar documents i imatges digitals i impreses (control de documents confidencials, protecció de drets digitals, autenticació d’identificacions i les més noves solucions de seguretat), i garantirà la inalterabilitat dels documents.

Signe

Signe, des de la seua fundació en 1982, s’ha especialitzat en el disseny i el desenvolupament de solucions de seguretat documental, ha produït i editat documents –tant en suport paper com digital– protegits contra possibles falsificacions i modificacions fraudulentes. Signe manté aliances empresarials i acords d’investigació amb destacades universitats i empreses de desenvolupament tecnològic. Tot això per a garantir als nostres clients les solucions més avançades en seguretat documental i digital.

T2Mad

És una empresa emergent tecnològica, 100% espanyola, especialitzada a facilitar l’accés i la protecció a actius físics i digitals. La seua tecnologia basada en la combinació de marques d’aigua digitals i cadenes de blocs permet assegurar, gestionar i rastrejar documents i imatges digitals i impreses.

Pujar