elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Aula de Cinema i Audiovisual de la UA inaugura demà el cicle de cinema en versió original

L'Aula de Cinema i Audiovisual de la UA inaugura demà el cicle de cinema en versió original
  • La Seu Ciutat d’Alacant acollirà aquest cicle d’anàlisi fílmica amb deu sessions d’octubre a desembre

Demà dimarts, 5 d'octubre, arranca una nova edició del tradicional Cicle de Cinema en Versió Original organitzat per l'Aula de Cinema i Audiovisual de la UA en la Seu Ciutat d'Alacant (edifici del carrer de Sant Ferran, 40) fins al 21 de desembre. El programa d'aquesta edició inclou deu pel·lícules dividides en tres apartats. Octubre: Nikos Kazantzakis en la pantalla gran; novembre: John Huston, obres mestres; i desembre: Lorenzo Silva al cinema.

L'objectiu del cicle és aprofundir en els secrets del setè art a través del visionat de les pel·lícules triades amb una presentació prèvia a càrrec d'experts (crítics alacantins o professorat de la UA) i un debat posterior amb la participació de les persones assistents. La projecció de les pel·lícules en versió original ajuda també a l'aprenentatge d'idiomes. L'assistència és lliure fins a completar l'aforament de la sala. Les sessions seran els dimarts a les 18.30 hores.

Per a l’alumnat interessat en certificat és obligatòria la matrícula prèvia en el taller cultural (inscripció oberta fins a la data d'inici al taller) i l'assistència.

PROGRAMACIÓ

Octubre: Nikos Kazantzakis en la pantalla gran

Nikos Kazantzakis va escriure poemes, novel·les, assajos, obres de teatre i llibres de viatge. Va ser possiblement l'autor i filòsof grec més important del segle XX i el que ha sigut traduït a més llengües. No obstant això, no va ser molt conegut fins a l'estrena de la pel·lícula Zorba the Greek (1964), de Michael Cacoyannis, basada en la seua novel·la homònima i obra més reconeguda de Kazantzakis juntament amb L'última temptació de Crist, portada a la pantalla per Martin Scorsese. Completa el cicle Qui ha de morir (Jules Dassin, 1957), basada en l'obra El Crist de nou crucificat, publicada l’any 1948.

- 5 d'octubre: Zorba the Greek (Mihalis Kakogiannis, 1964)

- 19 d'octubre: L’última temptació de Crist (Martin Scorsese, 1988)

- 26 d'octubre: Qui ha de morir (Jules Dassin, 1957)

Novembre: John Huston, obres mestres

“John Huston, ese fogoso americano nacionalizado irlandés y con vocación mexicana, permanece como uno de los grandes humanistas del cine clásico. Su obra expresa con vehemencia la poesía del desarraigo existencial y el sentido de la aventura. Al igual que sus héroes, perdedores errabundos y solitarios, es inasequible a la derrota y al fracaso. Ha sobrevivido a su tiempo y ha llegado a la vejez con sangre sabia, el ímpetu y la vitalidad de sus mejores años juveniles. Ha vivido haciendo cine y buscándose a sí mismo, explorando nuevos territorios y luchando por defender su propia identidad. Sus imágenes son la historia de su vida”. (Contraportada del llibre John Huston, de Carlos F. Heredero, Ediciones JC, Madrid, 1984).

- 2 de novembre: El falcó maltès (John Huston, 1941)

- 9 de novembre: Cayo Largo (John Huston, 1948)

- 16 de novembre: El tresor de Sierra Madre (John Huston,1948)

- 23 de novembre: La jungla d’asfalt (John Huston, 1950)

- 30 de novembre: La reina d’Àfrica (John Huston, 1951)

Desembre: Lorenzo Silva al cinema

Lorenzo Manuel Silva Amador (Madrid, 7 de juny de 1966) és conegut especialment per les seues novel·les policíaques. Ha escrit nombrosos relats, articles i assajos literaris, que li han valgut reconeixement internacional. El alquimista impaciente va obtenir el 2000 el premi Nadal, va ser la segona en la qual apareixien els que potser són els seus personatges més coneguts, la parella de la Guàrdia Civil formada pel sergent Rubén Bevilacqua i l'agent Virginia Chamorro. La flaqueza del bolchevique va ser finalista del Nadal el 1997.

- 14 de desembre: La flaqueza del bolchevique (Manuel Marín Cuenca, 1967)

- 21 de desembre: El alquimista impaciente  (Patricia Ferreira, 2002)

Pujar