elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA i l'Ambaixada de Bielorússia inicien relacions institucionals

La UA i l'Ambaixada de Bielorússia inicien relacions institucionals
  • El cònsol bielorús ha mantingut una primera trobada amb la vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament al Campus de la UA

La vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament, Rosa María Martínez, i el cònsol de l’Ambaixada de Bielorússia a Espanya, Yaraslau Kavalchuck, han mantingut una primera trobada al Campus de la Universitat d’Alacant, amb la qual les dues institucions inicien relacions institucionals. La reunió ha tingut també l’assistència de Sergey Lukashevich, encarregat de negocis de l’Ambaixada, i de Larissa Timofeeva, professora de la UA, de origen bielorús, promotora d’aquesta trobada.

La vicerectora ha detallat que «l’objectiu de la visita ha sigut explorar vies de col·laboració per a propiciar la firma de convenis bilaterals per a l’intercanvi d’estudiants (principalment a nivell de postgrau) i professorat entre la nostra Universitat i les institucions d’educació superior de Bielorússia, en el context del programa Erasmus+ (KA107). Entre els interessos de l’Ambaixada està també impulsar propostes que puguen concursar en convocatòries d’Erasmus Mundus». Així mateix, s’han discutit altres qüestions com possibles col·laboracions en matèria d’investigació i transferència de coneixement que pogueren derivar, fins i tot, en la creació d’empreses vinculades o no al Parc Científic de la Universitat. Entre les principals àrees d’interès comuns en les quals s’han identificat sinergies destaquen àrees afins a Informàtica, Intel·ligència Artificial, Traducció i Interpretació i Ciències Experimentals com Matemàtiques i Física.

Pujar