elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament peatonalitza els carrers del centre d'Alacant per Nadal

L'Ajuntament peatonalitza els carrers del centre d'Alacant per Nadal
  • Estarà tancat els festius, divendres i caps de setmana a partir del 3 de desembre, el pont de la Immaculada, Nit de Nadal, Nadal, el dia de Reis, i el cap de setmana de Rebaixes

MÉS FOTOS
L'Ajuntament peatonalitza els carrers del centre d'Alacant per Nadal - (foto 2)

La regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament d'Alacant, dirigida per l'edil José Ramón González, informa que a partir de demà divendres, 3 de desembre, es vianitzaran els carrers del centre d'Alacant per facilitar una mobilitat més segura dels ciutadans aquest Nadal , i fomentar el gaudi de les activitats i l'ús de les calçades habilitant espais més amplis per a les passejades i compres, amb un dispositiu de seguretat organitzat per la Policia Local. Els talls de trànsit estan previstos fer-los els festius, divendres i caps de setmana, a la plaça de l'Ajuntament, carrers Rafael Altamira, Girona, Rambla de Méndez Núñez, Maisonnave i Poeta Quintana.

Aquesta mesura va ser impulsada amb molt èxit per l'Ajuntament el Nadal passat, amb nous espais per promoure una mobilitat sostenible més segura i oferir itineraris de vianants, ajudant alhora al comerç i l'hostaleria a Alacant. Aquest any a més s'ha fet un pas molt important amb l'inici de les obres de conversió en zona de vianants de l'eix de l'avinguda Constitució, carrer Bailén i Castaños al Centre Tradicional que estaran finalitzades el 2022.

El regidor de Seguretat i Mobilitat, José Ramón González, ha explicat que “les peatonalitzacions han estat durant tot l'any funcionant molt bé els caps de setmana, i l'Ajuntament pretén canviar el model de ciutat, obrint els carrers als ciutadans per a que puguen passejar i gaudir del Nadal i la il·luminació amb espais més amplis, i alhora recolzant el comerç i l'hostaleria de la nostra ciutat, fomentant un Alacant més sostenible”.

El Pla ha estat estudiat i proposat per la regidoria de Trànsit, Mobilitat i Comerç, i per a la selecció de vianants s'han tingut en consideració les zones d'alt nivell de trànsit de vianants i llocs per fomentar el comerç de la ciutat. D'aquesta manera, s'aconsegueix habilitar espais amplis que milloren el trànsit dels ciutadans perquè puguen fer les compres nadalenques i passejar, i poder fer-ho mantenint les distàncies interpersonals necessàries pel cóvid. La Policia Local mantindrà la vigilància al centre.

Per això, està previst tallar els divendres, dissabtes i festius, així com el dia 6 de desembre, el 24 de desembre la nit de Nadal amb horari de 15 a 20 hores, i el 31 Nit de Cap d'Any amb horari de 17 a 23,30 hores, i el Dimarts 5 gener de Reis Mags el tall serà de 17 a 22 hores. Així com el carrer Quintana el dia 3 de gener de 10 a 22 hores.

Per a l'equip de Govern, la mobilitat sostenible és una prioritat, i aquests anys s'han dut a terme l'adopció de mesures que responen al desafiament del nou desenvolupament urbà i impulsat el projecte de vianants del centre durant els propers sis mesos amb una inversió de 1.479.191,65 euros, executant un corredor de vianants de 22.792 metres quadrats lliures de vehicles, que crea un corredor de vianants continu entre el Mercat Central i l'Esplanada d'Espanya.

Pujar