elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Kinetic i el MOE analitzen al Parc Científic de la UA l’aplicació d’un projecte per al mesurament d’estrès en l’exèrcit

Kinetic i el MOE analitzen al Parc Científic de la UA l’aplicació d’un projecte per al mesurament d’estrès en l’exèrcit
  • L’empresa de base tecnològica lidera un projecte que aplica intel·ligència artificial per a detectar l’estrès físic i psicològic

MÉS FOTOS
Kinetic i el MOE analitzen al Parc Científic de la UA l’aplicació d’un projecte per al mesurament d’estrès en l’exèrcit - (foto 2)

El General al comandament de la caserna d’Alacant, Francisco García Almenta, ha visitat les instal·lacions del Parc Científic de la UA per a conèixer de primera mà les noves propostes d’investigació, desenvolupament i innovació que desenvolupa l’empresa derivada de la UA Kinetic Performance amb el comandament d’operacions especials (MOE), amb el qual manté un estret vincle de col·laboració des de fa més de tres anys.

La trobada ha tingut lloc a la sala Innospace del Parc Científic i ha sigut el catedràtic de Ciències de l’Esport de la Universitat d’Alacant i CEO de Kinetic, José Antonio Pérez Turpin, l’encarregat, juntament amb el seu equip, de fer un repàs del treball fet fins ara i d’exposar les possibles noves vies de col·laboració amb el MOE.

Una de les vies analitzades és l’aplicació d’un projecte coordinat per Kinetic juntament amb altres empreses i investigadors de la UA, per a detectar, a través de la intel·ligència artificial, l’estrès físic i psicològic dels membres de les unitats d’operacions especials de l’exèrcit mitjançant la implementació de diferents sensors.

La relació entre el MOE i Kinetic Performance va començar l’any 2019 amb un treball d’anàlisi i valoració de la condició física i psicològica dels operatius d’aquest cos militar amb l’objectiu de conèixer el perfil de rendiment dels seus membres. Més tard, es va posar en marxa un altre projecte per a la mesura de les variables psicològiques i físiques en maniobres reals, on es va comprovar la gran capacitat d’adaptació que els operadors tenen malgrat les circumstàncies adverses en què fan les missions.

Kinetic Performance, S.L. és una de les empreses més veteranes del Parc Científic de la UA i ha fet investigacions d’anàlisis, valoració i entrenament, amb els millors esportistes a nivell mundial i també amb les millors empreses de l’àmbit esportiu.

Durant la reunió, Pérez Turpín, CEO de Kinetic, va manifestar el convenciment que «la recerca i desenvolupament de noves tècniques ajudarà els membres d’aquestes forces especials a exercir d’una manera més efectiva i segura la seua complicada labor».

Pujar