elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les X Jornades Científiques en Ciències de la Terra de la Universitat d'Alacant se centren en la Geomorfologia

Les X Jornades Científiques en Ciències de la Terra de la Universitat d'Alacant se centren en la Geomorfologia
  • Experts nacionals tractaran, el 6 i 7 d’octubre al campus de la UA, aspectes com el canvi climàtic, els regs geològics o la restauració del medi natural

 

Un any més, la Universitat d’Alacant acull la X edició de les Jornades Científiques en Ciències de la Terra els dies 6 i 7 d’octubre del 2021. En aquesta ocasió, la trobada se centra en Geomorfologia per a mostrar la diversitat d’enfocaments que presenta aquesta disciplina, fortament relacionada amb aspectes com el canvi climàtic, l’ordenació de territori, el patrimoni natural, els regs geològics o la restauració del medi natural, entre altres.

Aquestes jornades de divulgació científica, a més de la comunitat universitària, estan obertes al públic en general i es componen de diverses conferències en les quals participa tant professorat universitari, com especialistes de reconegut prestigi nacional.

Organitzades pel Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la UA, en col·laboració amb la Facultat de Ciències i el Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària, les jornades començaran el dimecres 6 d’octubre a les 16.30 hores en la sala de graus “Ramón Martín Mateo” de la Facultat de Dret.

Primera sessió: Tub volcànic submergit

Després de l’acte inaugural, el catedràtic de Geodinàmica Externa en la Facultat de Ciències de la UNED Javier Lario Gómez parlarà sobre «Geomorfología de un tubo volcánico sumergido: el Túnel de la Atlántida (Lanzarote)». A continuació , l’investigador del Grup de Geociències Oceàniques de la Universitat de Salamanca Javier Pérez Tarruella tractarà els «Cambios climáticos y paisajes del Cuaternario».

El dijous 7, a partir de les 17 hores, les sessions continuaran amb el professor titular d’universitat de la Universitat Complutense de Madrid José Francisco Martín Duque i la conferència «Restauración Geomorfológica de espacios transformados por movimientos de tierra». Les jornades finalitzaran amb la sessió sobre «Evaluación de la peligrosidad asociada a procesos geomorfológicos mediante la técnica del trenching», a càrrec del catedràtic de Ciències de la Terra de la Universitat de Zaragoza Francisco Gutiérrez Santaolalla.

Pujar