elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Joan Baldoví reclama a Alacant desbloquejar la cessió de terrenys d'ADIF al costat de Casa Mediterrani i Avinguda d'Elx

Joan Baldoví reclama a Alacant desbloquejar la cessió de terrenys d'ADIF al costat de Casa Mediterrani i Avinguda d'Elx
  • Per habilitar accessos de vianants al Parc de la Mar i connectar la façana marítima amb els barris de l'entorn

MÉS FOTOS
Joan Baldoví reclama a Alacant desbloquejar la cessió de terrenys d'ADIF al costat de Casa Mediterrani i Avinguda d'Elx - (foto 2)
Joan Baldoví reclama a Alacant desbloquejar la cessió de terrenys d'ADIF al costat de Casa Mediterrani i Avinguda d'Elx - (foto 3)

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha visitat la ciutat d'Alacant i mantingut una reunió amb representants de l'Associació Veïnal Parc de la Mar i el portaveu de Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant Natxo Bellido.

L'objectiu de la reunió era conèixer la proposta detallada per part de l'entitat veïnal que reclama accessos de vianants a l'actual Parc de la Mar, així com la seua ampliació en terrenys d'ADIF en desús, de manera que seria necessària la cessió dels esmentats terrenys a l'Ajuntament , tal com ha reclamat Compromís des de fa anys, per tal d'ampliar els espais d'ús ciutadà a la zona sud de la nostra ciutat.

Després de la reunió, Joan Baldoví considera que "connectar la ciutat amb el Parc de la Mar és una prioritat absoluta. Alacant té una potencialitat absoluta i no es fa tot el necessari des de l'esfera política. Aquest és un dels exemples, tenim la barrera d'ADIF, amb uns terrenys estèrils, de manera que treballaré per desbloquejar la negociació entre ADIF i l'Ajuntament d'Alacant, i que d'una vegada per totes aquesta barrera desaparega i es puga connectar casa de la Mediterrània, amb el parc i els barris de la zona ".

El portaveu municipal Natxo Bellido és urgent "una solució a la barrera que suposen les vies d'ADIF, després Casa Mediterrani. És evident que això suposa una barrera entre la façana marítima i la ciutat, i cal trobar solucions, i més després de l'ampliació del parc per part del Port. Tot això treballant amb l'associació veïnal de parc de la Mar les iniciatives que portarà Joan Baldoví a al Congrés".

L'entitat veïnal sol·licita a l'Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a ADIF i a l'Ajuntament d'Alacant, la necessitat imperiosa de trobar una solució per arribar a un acord que permeta la cessió dels terrenys propietat d'ADIF, actualment en desús, juntament a el Parc de la Mar, i que inclouen els terrenys compresos entre la bifurcació de la via d'accés a l'Port d'Alacant fins a la zona coneguda com platja de vies davant de Casa Mediterrani - Antiga Estació de Múrcia -, per així, un cop desafectat aquests terrenys de la qualificació d'usos ferroviaris, es puguen dedicar a habilitar accessos a Parc de la Mar, que després de les actuals obres d'ampliació i imminent inauguració, segueix sent inaccessible per a la majoria dels veïns i veïnes dels barris adjacents, ampliar zones verdes i la creació d'un parc caní en l'accés sud de la ciutat d'Alacant. D'aquesta manera, es dotaria a la ciutat d'una àmplia zona verda accessible en el seu accés sud i zona centre.

ALACANT A LA CUA DELS PGE

D'altra banda, Joan Baldoví ha tornat a incidir en la infravaloració pressupostària que pateix Alacant en els Pressupostos Generals de l'Estat. "L'any passat vam posar com a condició que s'invertís en trens de rodalies i s'executés la connexió de la ciutat amb l'Aeroport de l'Altet. Sabem que està en estudi. En aquest sentit hem demanat la compareixença de la nova ministra de Transports on portarem tres preguntes: la negociació amb ADIF per desbloquejar la cessió de les antigues vies per permetre els accessos per als vianants al Parc de la Mar, la connexió ferroviària amb l'Aeroport i passar dels estudis als fets, i sobre els trens de rodalies, que estan sent un autèntic caos i tenim el trist rècord de tenir les rodalies més impuntuals de tot l'Estat".

Pujar