elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Hidraqua i la Universitat d’Alacant impulsen un cicle de conferències per a tractar la lluita contra la crisi climàtica

Hidraqua i la Universitat d’Alacant impulsen un cicle de conferències per a tractar  la lluita contra la crisi climàtica
  • Les trobades tindran lloc en les diferents Seus de la UA on la companyia gestora de cicle integral de l’aigua

  • Participaran experts de la Universitat, Hidraqua i representants municipals

MÉS FOTOS
Hidraqua i la Universitat d’Alacant impulsen un cicle de conferències per a tractar  la lluita contra la crisi climàtica - (foto 2)
Hidraqua i la Universitat d’Alacant impulsen un cicle de conferències per a tractar  la lluita contra la crisi climàtica - (foto 3)
Hidraqua i la Universitat d’Alacant impulsen un cicle de conferències per a tractar  la lluita contra la crisi climàtica - (foto 4)

 

Catalina Iliescu, vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària; Martín Sanz, director de Comunicació i Relacions Institucionals d’Hidraqua i Larissa Timofeeva, directora del Secretariat d’Extensió Universitària; han presentat a la Seu de la Universitat d’Alacant el cicle de conferències que posen en marxa aquest mes i que es mantindrà fins al gener del 2023, amb la finalitat de tractar com els sectors més representatius de la Comunitat Valenciana treballen en la lluita contra la crisi climàtica.

La iniciativa s’engloba dins del conveni anual que Hidraqua manté amb la Universitat d’Alacant amb la finalitat de promoure activitats acadèmiques i culturals conjuntes en aquells municipis on operen la companyia i les seues empreses participades. Cadascuna d’aquestes trobades estarà centrada en un sector específic i comptarà amb experts en la matèria de la Universitat d’Alacant, Hidraqua i l’Ajuntament on s’organitze cada jornada.

El cicle començarà a Torrevella el dia 16 de juny per a tractar la lluita contra la crisi climàtica des del sector Turisme. Aquest mateix mes, tindrà lloc la trobada l’Elda, vinculada al canvi climàtic i sector institucional i hi seguiran trobades a Oriola i Petrer en els mesos d’octubre i desembre, respectivament. El cicle conclourà al gener del 2023 a la ciutat d’Alacant.

«Climes per al Canvi» és el nom que rep aquest cicle i s’engloba en el marc de la iniciativa fet que Hidraqua ha llançat l’any 2022 com a empresa líder en la lluita contra la crisi climàtica, amb la finalitat de crear climes propicis que ajuden al sector institucional, empresarial i social a marcar un full de ruta coordinat i conjunt que permeta fer front al canvi climàtic i les seues conseqüències directes en una zona tan castigada per aquestes com és la Comunitat València.

De fet, aquesta iniciativa es va llançar de la mà de Jorge Olcina, catedràtic de la Universitat d’Alacant i expert de prestigi reconegut en matèria de canvi climàtic. Segons apuntava Olcina durant la seua presentació «el canvi climàtic és una evidència científica inqüestionable. A més, la regió mediterrània és un “punt calent” de canvi climàtic en el conjunt del planeta, segons ha destacat el 6è Informe de l’IPCC (2022) i que ens obliguen a adaptar el territori i les seues activitats econòmiques per a reduir l’impacte previst del calfament climàtic».

Durant la presentació del cicle, Martín Sanz ha destacat que «Hidraqua fa anys que implementa polítiques que ajuden a frenar la crisi climàtica en la qual ens trobem immersos i les conseqüències de la qual, com són les sequeres prolongades i les inundacions intenses, afecten directament la gestió sostenible de l’aigua i el territori que des d’Hidraqua gestiona en més de vuitanta municipis de la Comunitat. Per aquest motiu hem volgut fer un salt en aquesta política de sostenibilitat i fer partícips els sectors més representatius de la regió perquè s’unisquen a una lluita tan necessària, en aquest cas de la mà de la UA i dins de la nostra política d’Aliances basada en els ODS 2030».

Per part seua, la vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu, ha assenyalat que «aquest conveni completa les accions que vam iniciar l’any passat amb Hidraqua en l’àmbit cultural i d’accessibilitat. Ara ens centrem en una de les preocupacions més apressants de la nostra era, com és la crisi climàtica».

En opinió d’Iliescu, «per a fer front al canvi climàtic és necessari reunir esforços de tota la societat i el cicle que avui presentem juntament amb Hidraqua és una bona mostra d’això amb experts de diferents àmbits que analitzaran i oferiran claus que han d’ajudar-nos posar en marxa iniciatives que contribuïsquen a pal·liar la crisi climàtica que afecta a tot el planeta».

Larissa Timofeeva, directora del Secretariat d’Extensió Universitària, s’ha referit al cicle «Climes per al Canvi» com «una oportunitat per a donar veu a experts de diferents sectors en relació al canvi climàtic» i ha recalcat que «les seus de la Universitat d’Alacant ens ofereixen una plataforma ideal per a portar aquest missatge a tots els racons de la província».

Pujar