elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Helena de Llanos presenta en la UA el seu documental Viaje a alguna parte, amb el qual recrea la vida del seu avi, Fernando Fernán Gómez

Helena de Llanos presenta en la UA el seu documental Viaje a alguna parte, amb el qual recrea la vida del seu avi, Fernando Fernán Gómez
  • L’Aula de Cinema i Audiovisual de la UA organitza la projecció del documental el pròxim 6 d’octubre amb la presència de la directora

MÉS FOTOS
Helena de Llanos presenta en la UA el seu documental Viaje a alguna parte, amb el qual recrea la vida del seu avi, Fernando Fernán Gómez - (foto 2)

 

Helena de Llanos, directora de cinema, actriu i filòloga, presenta el seu documental Viaje a alguna parte, una ficció que recrea la vida del seu avi Fernando Fernán-Gómez i de la seua companya Enma Cohen. La presentació, organitzada per l’Aula de Cinema i Audiovisual de la UA, tindrà lloc el pròxim dijous 6 d’octubre a les 18.30 hores, en la Seu ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40), i constarà de la projecció del documental i d’una xarrada amb la directora.

Neta i avi van tenir una estreta relació i, l’any 2015, Helena es va instal·lar a casa del seu avi, Fernando Fernán Gómez, i de la seua segona dona, Emma Cohen, a qui de Llanos assegura «sempre vaig voler com si fora la seua segona àvia». L’any 2021 el reconegut actor hauria complit 100 anys i, amb aquest motiu, Helena de Llanos ha volgut retre-li homenatge rodant aquest documental, el títol del qual, Viaje a alguna parte, fa l’ullet a la pel·lícula dirigida per Fernán Gómez, El viaje a ninguna parte (1986) per la qual va rebre tres premis Goya, a la millor pel·lícula, guió i direcció.

Viaje a alguna parte és una pel·lícula documental centrada en la figura de Fernando Fernán Gómez i la seua dona, Emma Cohen. Helena de Llanos, néta de l’actor, se submergeix de ple en la carrera professional del seu avi i la manera d’afrontar la vida en cadascuna de les seues etapes, acompanyat sempre de la seua esposa. La directora explica que el documental «conta una història que està travessada per la imaginació, pels somnis, pel passat, per tot el que ha quedat dins de la casa on van viure Fernando i Emma, i que s’ha transformat en l’escenari de la pel·lícula que és la meua història i que, en definitiva, està comptada per a convidar-vos a viure-la. El viatge a alguna part és el viatge interior a aquell univers creatiu, és la invitació perquè viatgeu amb mi a aquell univers».

Sinopsi

Amb la presència i absència d’Emma Cohen i Fernando Fernán Gómez

Una jove, que ha heretat l’enorme casa dels seus avis, un lloc fascinant replet de sorprenents objectes, se sent aclaparada pel pes dels records i de les seues noves responsabilitats. Afortunadament, els antics habitants de la casa no tardaran a acudir en la seua ajuda. (Un relat de la vida i obra de Fernando Fernán Gómez [1921-2007] i de la seua esposa Emma Cohen [1946-2016], dos singulars artistes i figures fonamentals de la cultura espanyola contemporània).

Pujar