16 de juliol de 2020 16/7/20

Un greu incendi a Alacant arrasa una nau, cotxes, camions i causa un ferit

Un greu incendi a Alacant arrasa una nau, cotxes, camions i causa un ferit - (foto 1)
  • Els bombers han hagut d'atacar l'incendi amb onze línies d'aigua a causa de la complicada situació

MÉS FOTOS
Un greu incendi a Alacant arrasa una nau, cotxes, camions i causa un ferit - (foto 2)
Un greu incendi a Alacant arrasa una nau, cotxes, camions i causa un ferit - (foto 3)
Un greu incendi a Alacant arrasa una nau, cotxes, camions i causa un ferit - (foto 4)

Un operatiu amb més de trenta bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de l'Ajuntament d'Alacant (SPEIS) s'han mobilitzats amb sis camions per a controlar i extingir un complicat incendi industrial originat en la carretera d'Ocaña, que ha arrasat una nau industrial i afectat a més d'un miler de metres quadrats, en els quals han quedat calcinats camions i vehicles d'una empresa de lloguer.

Els bombers van rescatar a la seua arribada en una primera intervenció a sis persones per a evitar que resultaren intoxicades per la densa columna de fum generada per l'incendi en el polígon industrial, i els efectius sanitari van atendre un home de 42 anys, que va resultar ferit lleu per inhalació de fum, sent necessari el seu trasllat a un centre hospitalari.

La Policia Local ha desplaçat a set patrulles per a coordinar l'emergència, i els catorze efectius policials han tallat els accessos, abalisat i realitzat un perímetre de la zona, desallotjat les naus annexes i confinat als alumnes del col·legi Altamira.

En el dispositiu, han participat també bombers del Consorci Provincial de la Diputació d'Alacant de reforç que han desplaçat dues cubes, i altres dues de la UTE de Neteja i Jardins per a dotar d'aigua. Segons fonts del SPEIS l'incendi es va iniciar passades les 14 hores, i el focus inicial s'ha originat en uns camions d'una empresa de lloguer, generant grans flamerades i una àmplia columna de fum, el foc i l'elevada càrrega tèrmica ha propagat per les fortes ratxes de vent per la part posterior de la nau a una zona de matolls.

Els bombers han aconseguit intervindre amb celeritat, desplegant onze línies d'atac per a extingir-ho, i es van dividir en diversos equips que van començar a atacar les flames en dos fronts, des de la nau amb huit línies, i per la part posterior desplegant tres línies més d'aigua d'atac en el forestal, que va afectar quatre-cents metres quadrats de matolls.

Les tasques d'extinció a causa de les fortes ratxes de vent s'han complicat i han sigut molt difícils, i després de més de dues hores d'intens treball es va aconseguir controlar l'incendi, evitant que es propagara a les altres naus industrials com l'empresa de grues annexa.

Per a realitzar les labors d'extinció i poder apagar íntegrament l'incendi, ha sigut necessari el reforç amb diverses cubes d'aigua. Així mateix informar que el foc es va declarar per motius que es desconeixen, i les labors d'extinció s'han allargat més de tres hores, i ha afectat una nau industrial, a més d'un miler de metres quadrats i la zona exterior d'una nau d'una empresa de pintures.

Pujar