elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gran simulacre d'incendi en un important hotel d'Alacant amb centenars d'evacuats en menys de sis minuts

Gran simulacre d'incendi en un important hotel d'Alacant amb centenars d'evacuats en menys de sis minuts
  • Un temps rècord tenint en compte la magnitud de l'operatiu en el qual han participat bombers, policies i serveis d'emergència

MÉS FOTOS
Gran simulacre d'incendi en un important hotel d'Alacant amb centenars d'evacuats en menys de sis minuts - (foto 2)
Gran simulacre d'incendi en un important hotel d'Alacant amb centenars d'evacuats en menys de sis minuts - (foto 3)
Gran simulacre d'incendi en un important hotel d'Alacant amb centenars d'evacuats en menys de sis minuts - (foto 4)
Gran simulacre d'incendi en un important hotel d'Alacant amb centenars d'evacuats en menys de sis minuts - (foto 5)

Aquest dilluns s'ha realitzat un simulacre d'incendi amb l'evacuació de dos hotels d'Alacant en el qual s'ha evacuat a centenars de persones. L'acció ha sigut realitzada en col·laboració amb el Departament Tècnic de Protecció Civil i Gestió d'Emergències de l'Ajuntament d'Alacant.

En l'operatiu simulat realitzat hui han participat 15 efectius de bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de l'Ajuntament d'Alacant (SPEIS) i cinc dotacions, per a extingir un incendi que es va originar en el quadre de calderes de l'hotel Spa Porta Maris d'Alacant situat en la zona superior de l'edifici, i on va resultar ferit per inhalació un dels treballadors que va ser rescatat amb el vehicle escala. A més també van participar dues patrulles de la Policia Local d'Alacant que van tallar els accessos al trànsit dels hotels i van coordinar l'emergència, així com la Policia Portuària.

L'evacuació de centenars de persones que es trobaven en aqueix moment en tots dos hotels ha transcorregut amb èxit en menys de sis minuts. L'edil de Seguretat ha donat l'enhorabona als cossos de seguretat que han participat tant als Policies com als efectius de bombers del SPEIS i als hotels, que han demostrat amb nota “estar preparats per a afrontar una emergència com és un incendi que es podria donar en temps real, i s'han coordinat, evacuat i organitzat de manera excel·lent, així com entrenat els temps de resposta per a millorar la seua eficàcia de resposta".

Aquest simulacre s'organitza una vegada a l'any conforme a la legislació vigent i al programa d'exercicis i simulacres del Pla d'Autoprotecció dels Hotels, per a verificar l'efectivitat dels nivells de seguretat i preparació del personal de Meliá Alacant, així com de l'eficàcia en l'evacuació dels seus clients i empleats. Així mateix després del simulacre s'ha realitzat una reunió on s'han valorat els resultats obtinguts “molt positivament” en l'exercici de hui plantejant com a millores l'ampliar el perímetre de seguretat dels evacuats i la coordinació de la comunicació, entre altres.

Pujar