elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El govern inclou la catedràtica de la UA María Teresa Soler en el grup d'experts per a la reforma fiscal

El govern inclou la catedràtica de la UA María Teresa Soler en el grup d'experts per a la reforma fiscal
  • La catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat d’Alacant forma part del comitè de disset experts que té com a objectiu redissenyar el model impositiu i el finançament autonòmic

El govern d’Espanya ha inclòs la catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat d’Alacant, María Teresa Soler Roch, en el grup de disset experts que ha creat amb l’objectiu d’impulsar una reforma del model tributari espanyol i del sistema de finançament autonòmic.

Segons ha informat l’executiu central a través de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, l’equip de treball haurà de presentar les seues conclusions abans del 28 de febrer del pròxim any.

El Comitè d’Experts estarà presidit per Jesús Ruiz-Huerta, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid i director del Laboratori de la Fundació Alternatives. De l’any 2004 al 2008 havia sigut director general de l’Institut d’Estudis Fiscals, òrgan adscrit al Ministeri d’Hisenda.

Els altres components del comitè pertanyen també al món acadèmic, procedents de diferents àrees, «perquè hi haja pluralitat a l’hora de realitzar els debats», segons Montero. A més, la ministra ha explicat que aquestes persones també procedeixen del món del finançament autonòmic, que tindrà un paper fonamental per al govern en la reforma fiscal.

El comitè està format per un president, un secretari, Alain Cuenca, i quinze vocals. Totes són persones de «prestigi reconegut i amb gran experiència», segons destaca el Ministeri d’Hisenda, que compten amb una formació acadèmica «multidisciplinària» que inclou coneixements en l’àmbit del dret financer i tributari, l’economia i hisenda pública.

Pel que fa a la composició del grup, entre els quinze vocals també hi ha Fran Adame, Antonia Agulló, Olga Cantó, Laura de Pablos, Santiago Díaz de Sarralde, Xavier Labandeira, Santiago Lago, Guillem López Casasnovas, Julio López Laborda, David López Rodríguez, Carlos Monasterio, Saturnina Moreno, Violeta Ruiz Almendra, Maria Teresa Soler i Marta Villar.

Soler és actualment professora emèrita de la UA, ha sigut membre de les principals associacions i comitès nacionals i internacionals en aquesta disciplina. Va presidir el Consell per a la Defensa del Contribuent i ha format part d’algunes de les principals comissions nacionals d’experts en matèria de legislació tributària.

Pujar